Orienteringskurs i KBT

KBT Svealand, i Örebro
Längd
5 dagar
Pris
9 200 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 maj, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-04-09
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
5 dagar
Pris
9 200 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 maj, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-04-09
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 9 200 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Utbildning i kognitiv beteendeterapi

Under orienteringskursen presenteras olika terapeutiska modeller och tekniker för områden som depression, ångesttillstånd, personlighetsstörningar och psykoser. De teorier och tekniker vi går igenom grundar sig på en kognitiv beteendeterapeutisk referensram.

Syftet med kursen i KBT är att vara det första obligatoriska steget i kognitiv beteendeterapi-utbildning, samt att de kunskaper du får genom kursen direkt ska kunna praktiseras på din arbetsplats.

Efter ha avklarat kursen Orienteringskurs i kognitiv beteendeterapi erhåller du ett diplom som intygar att du gått det första obligatoriska steget i KBT-utbildning. Intyget ger behörighet att söka grundutbildningen (steg 1).

Kursen sträcker sig över fem dagar måndag-fredag.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 maj, 2023

  • Öppen utbildning
  • Örebro
  • 2023-04-09

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som redan idag arbetar inom fältet eller till dig som vill fördjupa kunskaperna om kognitiv beteendeterapi, för egen personlig utveckling eller intresse för terapi.

Kursinnehåll

Kursen varvar föreläsningsmoment med diskussioner, videodemonstrationer, grupparbete och övningar.

Det sker en genomgång av grundbegrepp som bland annat säkerhetsbeteenden, automatiska tankar, tankeförvrängningar, livsregler med mera och den kognitiva beteendeterapins tillämpbarhet vid olika typer av störningar, exempelvis;

  • Ångestsyndrom
  • Depression
  • Traumabehandling (PTSD)
  • Tvångssyndrom
  • Personlighetsstörning
  • Dubbeldiagnos

Mat & logi

Förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch ingår i priset. För den som vill övernatta under veckan finns Scandic mitt över gatan där man som kursdeltagare hos KBT Svealand får rabatterat pris.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Orienteringskurs i KBT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 6 recensioner.
Skriv en recension
5/5
Kristina
03 sep 2017

Väldigt lärorik kurs. Rekommenderas!

5/5
Ingrid G
27 aug 2017
Teori och praktik och erfarenheter i perfekt kombination - kunde inte bli mer maximalt.

Bra med olika "typer" av föreläsare. Bra med stigande nivå på vad gruppuppgifterna krävde. Trots mycket korvstoppning fick man en nyfikenhet på vad Steg 1 kan innebära. Insåg at...

Visa mer
5/5
Love B
18 aug 2017
Mycket nöjd

Fantastisk vecka med kompetenta lärare och verklighetsförankring i exempel som utvecklande gruppövningar. Hårt tempo med kreativa förslag och mycket bra verktyg att ta med sig t...

Visa mer
KBT Svealand
Skäpplandsgatan 1 c
70346 Örebro

KBT Svealand är ett utbildningsinstitut och terapicenter som erbjuder utbildning och behandling inom kognitiv beteendeterapi och kognitivt förhållningssätt. KBT Svealand Utbildningsinstitut erbjuder orienteringskurser, grundutbildning i kognitiv beteendeterapi (steg 1), Beroendeterapeut med KBT-inriktning, uppdragsutbildningar och handledning i kognitiv beteendeterapi och kognitivt...

Läs mer om KBT Svealand och visa alla utbildningar.

Highlights