SE HIT! 😀 Sista chansen att ansöka till SSE MBA-stipendiet 2024, värt 645 000 kr. Årets ansökan stänger fredag 2024-05-31.

Utbildning i handledning inom socialt arbete – KBT-inriktning

Längd
12 tillfällen
Pris
28 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-18
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
12 tillfällen
Pris
28 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-18
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 28 000 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till en handledarutbildning för dig som arbetar med handledning inom socialt arbete.  En stor del av socialt arbete handlar om att handleda och stötta andra människor i professionella och privata roller och situationer. Detta är ett givande uppdrag och också svårt på många sätt. I kognitiv beteendeterapi (KBT) är grunden för arbetet att göra en beteendeanalys. Analysen har som syfte att sammanfatta förståelse av hur beteenden uppkommer och vad som vidmakthåller dem. Detta verktyg har handledare stor användning av i sitt arbete. 

På Psykologpartners arbetar vi med handledning av en mängd olika professioner och organisationer, exempelvis socialtjänst, polisen, skolor, kriminalvård och HVB-hem. I vårt arbete är beteendeanalysen alltid den grund som vi står på och hur den används i handledning vill vi sprida med denna utbildning. 

Om utbildningen
Utbildningen innefattar både teori- och tillämpningsmoment. Teorimomenten sker i form av föreläsningar och seminarier. Integrering av det teoretiska momentet med tillämpning i egna handledningsärenden betonas starkt.  

Tillämpningsmomentet förutsätter att de studerande som underlag för undervisningen, har minst en pågående handledningskontakt som dokumenteras skriftligt och som beteende-analys och interventioner kan grundas på. Tillämpningen innefattar arbete med samtalsmetod och handledning på deltagarnas handledningsärenden.

Examination
Sker i form av en skriftlig beteendeanalys som beskriver arbetet med ett eget handledningsärende. I rapporten redogör deltagaren för kartläggning, funktionell analys, inlärningsteoretisk förståelse av de handleddas behov och situation samt individualiserad arbetsplan. I examinationen ingår även att kritiskt granska och föra en diskussion utifrån en annan kursdeltagares rapport. Både teori- och tillämpningsmomentet är obligatoriskt, vilket innebär minst 80 % närvaro för godkänd kurs. Frånvaro kompletteras med skriftliga uppgifter. Examinationen kan ge betygen godkänd eller underkänd.

Kursledare
Malin Angberg Leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledarutbildad

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 augusti, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-08-18

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Utbildning i handledning inom socialt arbete – KBT-inriktning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Psykologpartners W & W AB
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder Utbildning för dig psykiatri, vård- och...

Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Highlights