Visa utbildning.se som: Mobil

KBT-utbildning Ettårig

Sverigehälsan
Kort om utbildningen
16 tillfällen
27 360 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-10-25 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Vill du studera kognitiv beteendeterapi?

En KBT-utbildning för dig som söker praktiska och användbara verktyg för ditt arbete med människor. Utbildningen passar dig som arbetar socialt, behandlande, stödjande eller motiverarande – men även dig som är på väg mot en ny yrkesinriktning. Du kan med fördel gå utbildningen parallellt med ditt arbete då den kombinerar seminarier och föreläsningar på plats hos oss med praktisk träning och studier på distans.

För dig som

 • vill ha praktiska KBT-verktyg för ditt arbete
 • vill utveckla dina kunskaper inom samtal, kommunikation och bemötande
 • vill arbeta KBT-inriktat med motivation, utveckling, stöd och förändring
 • arbetar i grupper, enheter och team som vill skapa en gemensam kunskaps- och metodgrund

Sedan starten 2005 har vi utbildat mer än 100 grupper på ett tiotal orter i landet och drygt två tusen yrkesaktiva personer har genomgått utbildningen. Våra deltagare har bl a varit ledare och HR-personal, psykologer, socionomer, behandlingsassistenter, lärare, specialpedagoger, parterapeuter, coacher, samtalsterapeuter och vårdpersonal, men även andra som vill utvecklas och integrera KBT i sitt nuvarande eller kommande arbete. Hör gärna av dig om du vill komma till tals med någon av våra tidigare deltagare för att ta reda på mer om hur de har använt utbildningen!

Vad utbildningen ger dig

Kort uttryckt lär du dig förstå varför vi (du själv och andra) beter oss som vi gör. Du lär dig kartlägga tankar, känslor och beteenden och utvecklar därmed också dina redskap för att bemöta, motivera och förändra.

En stor del praktisk träning

Under utbildningen ger vi stort utrymme för praktisk träning i de olika KBT-verktygen.
Utbildningen tränar dig också i samtal och kommunikation. Vi introducerar dig bl a till motiverande samtal (MI) och tränar praktiskt. Du får kunskap om en rad problemområden som du kan möta i din yrkesutövning och utvecklar ditt bemötande utifrån KBT. Läs gärna vår målbeskrivning för en detaljerad beskrivning av innehållet.

För att beställa gratis information om utbildningen Ettårig KBT-utbildning vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som möter patienter, elever, klienter, personal och medarbetare i samtal, utredning och behandling där tillämpningsbar kunskap inom KBT är ett värdefullt redskap. Du lär dig förstå varför vi beter oss som vi gör både då vi mår bra och dåligt. Under utbildningen lär du dig att kartlägga tankar, känslor och beteenden och utvecklar dina kunskaper i att bemöta, motivera och förändra människor och deras beteenden.

Ur innehållet

Under KBT-utbildningen ger vi stort utrymme för praktisk träning i de olika verktygen.

Utbildningens olika delar:

 • tillämpad beteendeanalys
 • inlärningspsykologiska grunder
 • övning av samtalsredskap
 • introduktion av motiverande samtal (MI)
 • strukturerade KBT-utredningar
 • behandlingstekniker vid ångestproblematik och depression
 • användning av KBT vid stress, utmattning och ohälsa
 • behandlingsåtgärder vid ätstörningar
 • åtgärder vid missbruk och PTSD
 • återfallsprevention och uppföljning

Video

Upplägg

Distans
Utbildningen bedrivs genom digitala föreläsningar och seminarier varvat med praktiska övningar. Du kan sitta var du vill och följa utbildningen med en dator eller surfplatta och internetuppkoppling. Utbildningsdagarna spelas också in så att du kan ta igen det du eventuellt missar. Vi ser helst att du är med live eftersom du då kan vara aktiv på ett helt annat sätt.

Utbildningen omfattar 8 lärarledda utbildningsblock om 2 dagar (totalt 16 dagar) samt distansstudier och uppgifter mellan utbildningsblocken. Utbildningen pågår under ca ett år.

Malmö/Stockholm
Utbildningen bedrivs genom föreläsningar och seminarier varvat med praktiska övningar uppdelat på 8 lärarledda utbildningsblock om 2 dagar (totalt 16 dagar). Mellan träffarna studerar du på distans genom att göra uppgifter och öva praktiskt på det du lär dig. Utbildningen pågår under ca ett år.

Kursledare

Lärare på utbildningen är Johan Waara, leg. psykolog som har utbildat och handlett våra studenter i KBT sedan 2004. Johan undervisar också vid Uppsala universitet på bland annat läkar- och psykologprogrammet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om KBT-utbildning Ettårig , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 13 recensioner.

Sara
Gillar verkligen upplägget på utbildningen och lärarnas härliga engagemang och den höga kunskapsnivån.
Sofia Bergström NIelsen
Väldigt intressant och engagerande. Men så klart hade jag föredragit att träffas i ett klassrum istället för att gå en digital kurs.
Berat Gjyrevci
Det har varit en lärorik utb. Tyvärr så har den varit på distans då Covid-19 ställde till det.

Sverigehälsan

Sverigehälsan – Hälsa och välmående börjar med kunskap

På Sverigehälsan erbjuder vi både korta och längre utbildningsprogram. Vi har yrkesprogram som du läser via kommunal vuxenutbildning eller yrkeshögskolan och kompetensutbildning för yrkesverksamma och uppdragsutbildning för verksamheter och företag. Allt inom hälsa, friskvård, skola, omsorg och behandling. I samtliga uppdrag...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 13 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 98 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen KBT-utbildning Ettårig från Sverigehälsan, fyll i dina uppgifter: