Visa utbildning.se som: Mobil

Egenvård

Lernia
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Löpande, kontakta oss - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

En egenvårdsrådgivare har både farmaceutiska, medicinska och psykologiska kunskaper och måste även ha praktisk erfarenhet, livserfarenhet, kunna använda sunt förnuft, känna intuition och se helheten.

Om utbildningen

Kursen bedrivs på distans via lärportal och distanskommunikationsverktyg. Tillgång till dator och bra internetförbindelse är ett krav samt att vid tentamenskrivning kunna koppla in en extern webkamera. Stöd av handledare, inspelade undervisningsfilmer, studiematerial och förslag på relevant kurslitteratur finns tillgängligt under kursens genomförande.

Kursen genomförs på 15 veckor (100 % studietakt) eller 30 veckor (50 % studietakt). Under kursen arbetar ni tillsammans i grupp med att ta fram frågor och svar till olika problemställningar, insamling av information och produktion av presentationsmaterial. Kursen innehåller ingen praktik och examineras med en individuell tentamen. Efter genomförd utbildning får du ett kursintyg presenterat med kursinnehåll och studieresultat.

För vem?

Kursen riktar sig främst till personer som har erfarenhet av arbete på apotek. Den riktar sig också till dig som har lämplig bakgrund och är intresserad att utveckla dig för egen del. Observera, för att arbeta på apotek med egenvårdsrådgivning eftersträvar apoteksbranschen att du är utbildad apotekstekniker, eller att du har lång erfarenhet från arbete på apotek och genomgått kompetenshöjning mot egenvårdsrådgivning. 

Vad leder utbildningen till?

Branschens krav för att få ge egenvårdsråd på apotek är att man är apotekstekniker. Som egenvårdsrådgivare ger du råd om behandling av olika symtom, men ställer inte diagnos. Du kan dock hjälpa kunden att förstå vad symtomen kan bero på. Målet med en utbildad rådgivare är att varje apotekskund ska få korrekta råd och bli hänvisad till rätt vårdinsats vid rätt tidpunkt.

Fokus ligger på att ge kunskap för att du som studerar ska kunna ge förebyggande och behandlande egenvårdsråd, kunna ge kunskap om var, när och hur kunden får hjälp samt egenvårdsråd efter besök hos vården. 

Vilka förkunskaper krävs?

Det är en fördel att ha erfarenhet av arbete på apotek eller inom vården, men det är inget krav. Ett stort intresse för hälsa och egenvårdsbehandling kan i vissa fall bidra till att du klarar kursen.

Kursstart och få mer information

För aktuella kursstarter, kontakt Lernia Tech via en intressanmälan

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Egenvård, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Lernia

Lernia


Företagsutbildning med oss på Lernia

Näringslivet i Sverige verkar idag på en mycket konkurrensutsatt marknad där det hela tiden pågår förändringar som man som företag måste lära sig att anpassa sig till. Det är mycket man ska förhålla sig till, både som chef och som...


Läs mer om Lernia och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Lernia

Instrumentvägen 31
126 53 Stockholm Örnsberg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Egenvård!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören