Visar 1-2 av 2 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar

Mer om massageterapeututbildningar

Massageterapeut är ett yrke för dig som gillar att jobba med händerna, samtidigt som du behöver vara trygg i dig själv eftersom du ofta är i direkt fysisk kontakt med andra människor – något som för vissa kan upplevas som lite obekvämt. Du behöver också vara lyhörd för om du tar i för hårt eller inte hårt nog, det kräver en viss fingertoppskänsla som du kan utveckla med åren som massageterapeut.

För dig som är säker på ditt val av karriär väntar ett socialt och stimulerande yrke där du får träffa många nya människor, och kanske viktigast av allt, som du faktiskt hjälper att må mycket bättre. Det finns många människor som lider av olika smärtor relaterat till stela muskler, bristningar eller andra spänningar och krämpor. Som massageterapeut kan du göra stor skillnad i dina klienters liv, en skillnad som i många fall också  höjer deras livskvalité.

 

Olika massageformer

Det finns flera olika former av massage. Vissa riktar in sig på idrott och för att behandla skador eller lindra smärta relaterat till överansträngning inom vanligtvis träning och sportaktivitet. Andra former av massage finns till för att släppa på spänningar och skapa avslappning. Det är också vanligt att många går på en spamassage, där personen i fråga kanske inte känner några större men, utan söker den behagliga känsla många får av en massage.

 

Skillnaden mellan massör och massageterapeut?

Det främsta skillnaden är utbildningsnivå. En massör är förstadiet till massageterapeut.

  

Utbildning inom massage

Du som är intresserad av massageyrket kan börja med att utbilda dig till massör, för att sedan gå vidare till massageterapeut om du vill det. För dig som verkligen vill fördjupa dig finns en yrkeshögskoleutbildning inom medicinsk massageterapi. Yrket är sig likt, men dina kunskaper och din förmåga att hjälpa dina klienter blir förstås högre. Främst ges utbildningar inom massage via privata aktörer för hög- och yrkesskola.

Vissa utbildningar ger dig licens och titulerar dig som idrottsmassör, medan andra ger dig en bredare benämning och ett mindre fokus på just idrottsskador och dess like. Det är upp till dig att avgöra vilken typ av massageutbildning som du vill gå.

För dig som redan är massageterapeut finns det flera alternativ på kompetensutveckling som du kan ta till dig. Kanske vill du till och med vidareutbilda dig till fysioterapeut eller naprapat. Vägen är din, det är bara att välja.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨