Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar

Mer om att vara Personlig tränare

Vill du arbeta med att engagera människor till bättre hälsa genom fysisk aktivitet och kosthållning? En utbildad personlig tränare (PT) behöver inte bara arbeta med träningsrådgivning på gym. Yrket är bredare än så och en utbildad PT kan arbeta inom många olika områden, exempelvis inom kostrådgivning, friskvård eller som rehabiliteringsansvarig på ett företag. På den här sidan har vi samlat utbildningar för dig som är sugen på att arbeta med personlig träning.

Vem passar den här utbildningen för?

För att bli PT krävs det att du har en stor passion för träning och hälsa. Du gillar att arbeta praktiskt men även se till att lägga upp ett långsiktigt arbete för dina klienter. En stor del av utbildningen går ut på att förstå hur man arbetar med att uppnå en varaktig beteendeförändring hos människor och ser till att de uppehåller sina nyupprättade goda vanor. Du får även lära dig grunderna inom anatomi och fysiologi vilket ger dig en grundläggande förståelse för hur kroppen fungerar och reagerar på olika typer av kosthållning och fysisk aktivitet. En PT-utbildning innehåller även ofta inslag av marknadsföring och säljtekniker för dig som vill arbeta som egenföretagare. För att kunna bistå vid olyckor och akuta situationer så ingår även utbildning inom första hjälpen. 

Det finns ett stort behov av PT och inte minst gymkedjorna är stora arbetsgivare som ständigt söker ny personal. Några av de viktigaste egenskaperna att ha för dig som vill arbeta inom personlig träning är att du är bekväm med att arbeta med människor, är målinriktad, gillar att inspirera och förändra samt att du brinner för att hjälpa människor.

Vanligt innehåll i en utbildning för att bli personlig tränare

I PT-utbildningen ingår ofta:

  • Träningslära, fysiologi och anatomi
  • Beteende- och kommunikationsvetenskap
  • Skadelära och HLR
  • Kost och näringslära

Utbildningarna varvar ofta teori och praktik på plats i utbildningsarrangörens lokaler men även en del självstudier på distans.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨