Visa utbildning.se som: Mobil

Nätverk i miljö -och vattenrätt

JUC Sverige
Kort om utbildningen
4 tillfällen
5 738 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
JUC Sverige

Kursbeskrivning

Nätverk i miljö -och vattenrätt

Vatten- och miljörätten spänner över ett vitt område och reglerar allt från industriverksamheter, föroreningar, strandskydd och vattenkraft till frågor avseende tillstånd för att bygga exempelvis en kajanläggning eller ett garage i stan. Lagstiftningen på området tar ofta utgångspunkt i miljöhänsyn och hushållning med resurser, vilket givetvis får genomslag i hur dessa frågor ska hanteras i praktiken. Detta nätverk inriktar sig på frågor avseende vatten- och miljörätten i tättbebyggt område och de frågeställningar som ofta uppkommer för exempelvis exploatörer och andra områdesutvecklare. Vatten- och miljörätten har stor praktisk betydelse och det är av stor betydelse att känna till vilka regleringar som finns på området för att undvika de ofta betydande konsekvenser som exempelvis ett byggstopp eller höga sanktionsavgifter för med sig.

Vid nätverkets olika mötestillfällen får du alltså möjlighet att bekanta dig med några av landets duktigaste och mest erfarna experter inom miljö- och vattenrätt. Dagordningen sätts av nätverksledarna tillsammans med dig. Tillsammans tillser ni att mötena ges ett aktuellt och lärorikt innehåll. Utöver nätverksledarna och deltagarna kommer externa föredragshållare att bidra med aktuella ämnen och heta topics.

Syfte

Nätverkets huvudsyfte är att främja deltagarnas förståelse för Miljö- & Vattenrättsliga frågor och dess möjligheter och betydelse för tillväxt och utveckling. Nätverket syftar också till att stärka deltagarnas förmåga att hantera utvecklingstillgångar, att öka kunskapen om det Miljö- & Vattenrättsliga området och dess betydelse i kommersiella sammanhang och att öka insikten om rättsområdenas risker.

Vi kommer att genomföra fyra effektiva och målriktade nätverksmöten per år om vardera 4,5 timmar. Om du är advokat betyder detta att du som deltagare i nätverket samtidigt infriar advokatsamfundets årliga krav om 18 timmars obligatorisk utbildning.

Material

Alla deltagare i nätverket får relevant dokumentation.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Nätverket riktar sig till affärsutvecklare inom fastighetsområdet, bolagsjurister, projektledare, tekniska konsulter samt expertis på området som advokater och jurister som arbetar med frågor inom vatten- och miljörätt samt med utbyggnad av tättbebyggda områden. Kort sagt personer som vill och kan dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter samt vill hålla sig à jour med det senaste inom vatten- och miljörätt.

Antalet platser i nätverket är begränsat. Antagning sker huvudsakligen i början av året men också under året i mån av plats. Platsen i nätverket är personlig, för att just du som deltagare ska kunna ta del av den unika sammansättning av erfarenheter, som skapas tillsammans med de andra deltagarna i nätverket.

Upplägg

Möte 1 -Måndag den 11 november 2019

Huvudtema: Process i mark- och miljödomstol

  • Processfrågor
  • Avgöranden från Mark- och miljööverdomstolen

Möte 2 –Måndag den 13 januari 2020

Huvudtema: Förelägganden och förbud

  • Utredningsskyldighet och riskbedömningar
  • Krav på beslutens utformning

Möte 3 -Måndag den 23 mars 2020

Huvudtema: Miljörisker vid transaktioner samt miljöskadestånd

  • Ansvarsfrågor och riskbedömningar
  • 32 kap. miljöbalken

Möte 4 -Måndag den 25 maj 2020

Huvudteman: Vattentäkter

  • Avvägningsfrågor
  • SGU:s perspektiv

Tid & plats

Datum

11/11-19

13/1-20

23/3-20

25/5-20

Tid 

12.30-17.30

Plats

7A STRANDVÄGEN

Strandvägen 7, 114 56  Stockholm

Investering

Alla deltagare i nätverket får relevant dokumentation.

Totala investeringen för 4 tillfällen är 22 950 kr

Kursledare

  • Carolina GustavssonAdvokat och delägare vid Landahl Advokatbyrå.
  • Anna Wernerman, Advokat vid Landahl Advokatbyrå

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Nätverk i miljö -och vattenrätt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JUC Sverige

KVALITET SEDAN 2001

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark 2001. JUC är ledande inom sin bransch på den danska marknaden, avseende kurser och nätverk avsedda för advokater, jurister, revisorer, fastighetsmäklare och en lång rad andra yrkesfolk. Vi genomför årligen arrangement...


Läs mer om JUC Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JUC Sverige

Strandvägen 7A
114 56 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nätverk i miljö -och vattenrätt!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Nätverk i miljö -och vattenrätt från JUC Sverige, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar