Miljörätten i entreprenadförhållandet

JUC, i Stockholm
Längd
6,5 tillfällen
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
7 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
6,5 tillfällen
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
7 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Mijlörätten i entreprenadförhållandet

Allt fler arbeten fordrar tillstånd eller dispens enligt gällande miljölagstiftning innan de får och kan utföras. Miljöjuridiska överväganden och ställningstaganden blir därför ofta styrande för genomförandet av ett entreprenad- och anläggningsprojekt. Detta är en omständighet som många gånger glöms bort vid utformandet av upphandlingsföreskrifter och entreprenadkontrakt.


Miljötillståndet är nästan alltid det tidsmässigt mest kritiska momentet i projekten samtidigt som miljöprocesserna kan få avgörande betydelse för projektets och de inblandade företagens ekonomi och goodwill. Det är inte ovanligt att glapp uppstår mellan gällande tillståndskrav och kraven i upphandlingen respektive entreprenadkontraktet. Är det då, trots långdragna tillståndsprocesser, överhuvudtaget möjligt att säkerställa att entreprenadarbetena färdigställs i tid?


Kursen behandlar dessa frågeställningar och belyser de miljörättsliga överväganden som ska göras vid entreprenader och hjälper dig med strategiska val i tillståndsprocessen

Kursen behandlar bland annat:

  • Tidsåtgången samt strategiska val i tillståndsprocessen
  • Hur miljökraven kan regleras i entreprenadkontraktets olika delar
  • De grundläggande upphandlingsrättsliga reglerna
  • De krav som får och kan ställas i samband med en upphandling

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

7 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Målgrupp

Kursen riktar sig till jurister, tekniska konsulter, entreprenörer och ansvariga inom bygg- och anläggningsprojekt, konsulter som arbetar med upphandlingar och entreprenadkontrakt samt andra som kommer i kontakt med entreprenad- och miljöjuridiska frågeställningar.

Examen, diplom m.m.

Kursavgiften inkluderar dokumentation och intyg. Vid fysiskt kurstillfälle ingår även kaffe och smörgås, lunch och fika.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Miljörätten i entreprenadförhållandet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JUC
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Praktisk inriktad undervisning med hög professionell nivå

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark år 2001. Vi erbjuder högkvalitativ fortbildning för jurister, advokater, revisorer, fastighetsmäklare och ett brett utbud av andra yrkesverksamma. Årligen håller vi även i evenemang för över 15 000 deltagare på 500...

Läs mer om JUC och visa alla utbildningar.

Highlights