Visa utbildning.se som: Mobil

Förelägganden, viten och andra sanktioner inom miljörätten

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
6 550 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-12-11 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Förelägganden, viten, miljösanktionsavgifter, företagsböter och straff är alla instrument som enligt miljölagstiftningen kan användas i ingripande syfte. Regleringen kring dessa instrument innehåller dock begränsningar för att säkerställa att den enskilde inte blir felaktigt behandlad eller utsatt för godtycke. Sanktionsmöjligheterna har därför blivit tämligen komplicerade att tillämpa.

Kursen Förelägganden, viten och andra sanktioner inom miljörätten ger en genomgång av de rättsliga grunderna för olika typer av ingripanden enligt miljörättens bestämmelser. Även begränsningar när det gäller ingripanden behandlas och viss fördjupning sker i såväl regler om viten och sanktionsavgifter som miljöbalkens straffregler. Rättspraxis från Högsta domstolen och mark- och miljööverdomstolen redovisas och det ges stort utrymme för deltagarnas egna frågeställningar.

Kursen riktar sig till alla som i sitt arbete möter frågor som berör olika former av sanktioner inom det miljörättsliga området. Det kan vara i rollen som handläggare i domstol eller på myndighet, advokat eller annan jurist liksom andra konsulter eller rådgivare.

Kommentarer från tidigare kurstillfällen;
"Väldigt bra och tydligt. Roligt med hänvisning till passande fall"
"Intressant och bra kurs. Kunnig föreläsare"
"Mycket lärorik kurs, lyxig mat och dryck. Jätteduktig föreläsare"

Investering

6 550 kr. Med JP:s kundrabatt endast 5 950 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår. (5,5 undervisningstimmar)

Kursledare

Stefan Rubenson

Stefan Rubenson har tidigare varit ordförande i Statens Va-nämnd och chef för Miljödepartementets rättsenhet med ansvar för lagstiftningsarbetet av miljöbalken. Han har skrivit flera böcker i miljörätt och ansvarar för sanktionslagstiftningen i Kommentaren till miljöbalken. 

Stefan håller utbildning inom miljörätt och skriver för JP Miljönet och JP Samhällsbyggnadsnet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förelägganden, viten och andra sanktioner inom miljörätten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Bra med anknytning till praxis.
Kursdeltagare
(5)
Väldigt bra och tydligt. Roligt med hänvisning till passande fall.
Kursdeltagare
(5)
Väldigt bra kurs.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören