Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
15 tillfällen
17 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-02-03 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent är en bred och grundläggande utbildning för dig som vill kunna utföra det löpande arbetet på en ekonomiavdelning eller på det egna företaget.

Utbildningen vänder sig till dig som vill ha en bra grundutbildning inom ämnet ekonomi som ger möjlighet till att kunna hantera flertalet av de dagliga uppgifterna på en ekonomiavdelning inom såväl det lilla privata företaget som inom en myndighet eller en förvaltning. Den är även lämplig för dig som vill fördjupa eller repetera dina nuvarande ekonomikunskaper eller som saknar de praktiska grunderna i ämnet företagsekonomi.

Mål

Målet är att du efter utbildningen ska kunna hantera de dagliga arbetsuppgifterna vid ett företags ekonomiavdelning såsom löpande bokföring av företagets affärshändelser, redovisning av moms och arbetsgivaravgifter, avstämningar av kund- och leverantörsreskontra, resultat- och balansrapportering, upprättande av resultat- och likviditetsbudget och ha insikt i själva bokslutsarbetet för samtliga bolagsformer.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig både till dig som idag arbetar med ekonomi men saknar formell utbildining men också till dig som vill byta karriär eller har nya arbetsgifter och inte har någon tidigare erfarenhet av ekonom. Utbildningen är kortare och mer grundläggande än utbildningen Diplomerad redovisningsekonom.

Kursinnehåll

  • Ekonomiska grundbegrepp
  • Företagsformer
  • Budgetering och kalkylering
  • Skatter och avgifter
  • Löpande bokföring och bokslut
  • Kredit- och avtalsrätt

Upplägg

Utbildningen omfattar totalt 60 studietimmar under en termin. Undervisningen ges en kväll per vecka. Datorstöd används i vissa moment med programvara VISMA SPCS. Föreläsningar och diskussioner varvas med praktiska övningar. Antalet deltagare är begränsat till 20 personer.

Kursledare

Jonas Tottie-Håkansson

Examen, diplom m.m.

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för deltagare som varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela avgiften är betald.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet

Vi har hundratals yrkesrelaterade kurser och utbildningar som gör din tid på jobbet mer givande, förverkligar dina framtidsplaner eller flyttar dig till en ny lönenivå. Helt enkelt höjer ditt attraktionsvärde på arbetsmarknaden. Folkuniversitetet startade redan 1933 då en grupp studenter...


Läs mer om Folkuniversitetet Stockholm och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ekonomiassistent!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Alla recensioner för arrangören