Stora Konstkursen

Längd
48 tillfällen
Pris
23 550 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
9 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
48 tillfällen
Pris
23 550 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
9 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

konstkurs

Stora Konstkursen

Vill du lära dig grunderna inom teckning, måleri och skulptur? 

Stora Konstkursen är utmärkt för dig som behöver arbetsprover för att studera vidare inom kreativa ämnesområden som konst, mode, design eller konsthantverk. Utbildningen löper över en termin och du har sedan möjlighet att bygga på med ytterligare en termin. Stora Konstkursen passar också dig som drömmer om att uttrycka dig konstnärligt eller vill utveckla din egen kreativitet för nöjes skull. Förutom att lära dig grunderna inom teckning, måleri och skulptur får du teoretiska kunskaper i färglära och bildkomposition.

Utbildningsmål

  • Att ge dig grundläggande kunskaper i konstens hantverk och material.
  • Att lära dig grunderna i krokiteckning, måleri och skulptur samt att genomföra arbeten inom de olika disciplinerna.
  • Att ge dig baskunskaper inom färglära och bildkomposition.
  • Att lära dig grunderna i modelleringsteknik.
  • Att skapa förståelse för den konstnärliga processen och för utvecklandet av ett personligt bild- och formspråk.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

9 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Litteratur och material

Material

Kostnader för tecknings- och målerimaterial tillkommer. Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler. Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg).

Övrigt

Allmänna villkor

En anmälan är bindande, om den inte återtas enligt reglerna om ångerrätt. Ångerrätten innebär att kunden kan ångra sin anmälan genom att sända ett meddelande om detta till Folkuniversitetet inom 14 dagar, efter att kunden har fått en bekräftelse eller kallelse avseende anmälan. Om kursen/utbildningen har startat och kunden har deltagit vid en sammankomst, har kunden accepterat att avstå sin ångerrätt.

Våra utbildningslinjer startar endast om tillräckligt många deltagare anmält sig. När utbildningen har påbörjats är dom enda giltiga skälen för eventuell avanmälan långvarig sjukdom styrkt med läkarintyg, ändrade arbetsförhållanden eller flytt från orten (läs vidare längre ner). Eventuell anmälningsavgift återbetalas aldrig förutom om utbildningsanordnaren inte kan starta utbildningen.

Tid och plats:

Tid

14 sep 2020 - 26 nov 2020

Må 09:00 - 12:00
Ti 09:00 - 12:00
On 09:00 - 12:00
To 09:00 - 12:00

Plats

Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm

Undervisningsform

Utbildningen är fokuserad på det praktiska konstnärsarbetet. Den innehåller olika övningar där du får individuell handledning. Kursen startar måndag den 14 september.

Kursinnehåll

Teckning

Vi arbetar i blyerts och kol och tränar oss på att beskriva form, volym och rumslighet. Du får öva perspektiv och lära dig framställa ljus och skugga med hjälp av valörteckning. Du får även teckna kroki då människokroppen är ett utmärkt övningsobjekt när det gäller att träna upp sitt konstnärliga seende.

Måleri

Här får du utveckla din färg- och formkänsla. Vi behandlar komposition, färglära, bildanalys samt materiallära. Du får måla modell och stilleben och arbeta i olika tekniker som olja eller akryl.

Skulptur

I skulpturateljén arbetar du praktiskt med tredimensionell form, rumslighet och proportioner. Som modelleringsmaterial använder vi i första hand lera men vi provar också att arbeta i gips. Du får både arbeta efter modell och med fria övningar.

Erbjudande

Kursavgiften (exklusive 1000 kr i anmälningsavgift) faktureras i samband med utbildningens start och kan kostnadsfritt delas upp på fyra delbetalningar per termin. Utbildningen går på deltid för att kunna kombineras med arbete eller andra studier. Utbildningen berättigar inte till studiemedel.

Vi erbjuder även möjlighet till lån via Human Finans.

15 % rabatt om du går en kurs

Om du väljer att gå ytterligare en kurs under den termin du studerar på någon av våra utbildningslinjer får du 15 % rabatt på våra kurser inom konst, foto, konsthantverk, textil, musik och teater. Erbjudandet gäller ej avgiften för utbildningslinjer eller skolor.

Alla våra lärare har högskoleutbildning inom sitt område, lång pedagogisk erfarenhet och arbetar aktivt som konstnärer vid sidan om undervisningen.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar

Kursledare

Alla våra lärare har högskoleutbildning inom sitt område, lång pedagogisk erfarenhet och arbetar aktivt som konstnärer vid sidan om undervisningen.

Kursledare är Sofia Kråka. Sofia undervisar i måleri på Folkuniversitetet i Stockholm.

Sofia Kråka

Examen, diplom m.m.

Intyg utfärdas efter terminens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75% av varje delämne och förutsatt att hela avgiften är betald.

Folkuniversitetet Stockholm
Kungstensgatan 45
113 59 Stockholm

Folkuniversitetet

Vi har hundratals yrkesrelaterade kurser och utbildningar som gör din tid på jobbet mer givande, förverkligar dina framtidsplaner eller flyttar dig till en ny lönenivå. Helt enkelt höjer ditt attraktionsvärde på arbetsmarknaden. Folkuniversitetet startade redan 1933 då en grupp studenter...

Läs mer om Folkuniversitetet Stockholm och visa alla utbildningar.

Highlights