Möbeltapetseringslinjen

Längd
13 tillfällen
Pris
14 500 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
27 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
13 tillfällen
Pris
14 500 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
27 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Möbeltapetsering

Möbeltapetseringslinjen

Vill du ägna dig åt ett traditionellt hantverk och bli möbeltapetserare? Här lär du dig grunderna i tapetsering. Du får göra olika typer av stoppningar och klä om stolar och enklare fåtöljer på ett yrkesmässigt sätt.

Linjen ger dig en bas för vidare studier eller egen utveckling. Du kan gå en eller flera terminer beroende på ditt mål och din ambitionsnivå. Undervisningen är individuellt anpassad. Det gör att du har behållning av undervisningen oavsett om du har förkunskaper eller inte.

Du får en grundutbildning i tapetsering där fokus ligger på att utvecklas inom hantverket. Om du blir intresserad av att satsa på tapetsering som yrke kan du efter några terminer söka vidare till en yrkesutbildning. Andra alternativ efter tapetseringslinjen är att söka lärlingsplats hos en erfaren tapetserare eller att bygga på med fler terminer på vår möbeltapetseringslinje för att få mer erfarenhet och en grundlig utbildning i hantverket.

Utbildningens mål

  • Att ge dig baskunskaper om material, hantverk och möbelhistoria.
  • Att ge dig praktiska kunskaper i möbeltapetsering.
  • Att uppmuntra till fördjupade studier i ämnet.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

27 augusti, 2024

  • Öppen utbildning
  • Solna

29 augusti, 2024

  • Öppen utbildning
  • Solna

Innehåll

Tapetsering

Du lär dig olika tapetseringstekniker som kullerstoppning och kantstoppning. I början av första terminen får du träna på stoppningar på övningsramar. Efter det praktiserar du dina nya kunskaper på stolar som du själv tar med dig. Vi går igenom vilka material som hör ihop med olika möbelstilar och epoker. Eftersom alla deltagare tar med sig egna stolar och fåtöljer att klä om, får vi en mångfald av objekt från olika epoker som exempel.

Vi går igenom olika sömnadstekniker, bandlimning, tygberäkning och val av tyg. Jämsides med att du lär dig tapetseringstekniker lär du dig vilka verktyg som du behöver och hur de används.

Övrigt

Allmänna villkor

Våra utbildningslinjer startar endast om tillräckligt många deltagare anmält sig. När utbildningen har påbörjats är det enda giltiga skälet till avanmälan långvarig sjukdom styrkt med läkarintyg. Då debiteras en avgift på 10 % av kursavgiften samt en kostnad för de lektioner som ägt rum innan avanmälan.

Undervisningsform

Utbildningen är uppbyggd kring praktiska övningar och teori.

Tid & plats

Tid

Du kan välja mellan följande kursdagar med start: 

Tisdagar 09.00-16.00 med start 8 september

Onsdagar 09.00-16.00 med start 9 september

Torsdagar 09.00-16.00 med start 10 september

Uppehåll för höstlov v.44.

Plats

Sundbybergsvägen 9, 17173 Solna

Erbjudande

Kursavgiften (exklusive 1000 kr i anmälningsavgift) faktureras i samband med utbildningens start och kan kostnadsfritt delas upp på fyra delbetalningar per termin. Utbildningen går på deltid för att kunna kombineras med arbete eller andra studier. Utbildningen berättigar inte till studiemedel.

Vi erbjuder även möjlighet till lån via Human Finans.

15 % rabatt om du går en kurs

Om du väljer att gå ytterligare en kurs under den termin du studerar på någon av våra utbildningslinjer får du 15 % rabatt på våra kurser inom konst, foto, konsthantverk, textil, musik och teater. Erbjudandet gäller ej avgiften för utbildningslinjer eller skolor.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar

Folkuniversitetet Stockholm
Kungstensgatan 45
113 59 Stockholm

Folkuniversitetet

Vi har hundratals yrkesrelaterade kurser och utbildningar som gör din tid på jobbet mer givande, förverkligar dina framtidsplaner eller flyttar dig till en ny lönenivå. Helt enkelt höjer ditt attraktionsvärde på arbetsmarknaden. Folkuniversitetet startade redan 1933 då en grupp studenter...

Läs mer om Folkuniversitetet Stockholm och visa alla utbildningar.

Highlights