Ekonomiassistent

Längd
60 timmar
Längd
60 timmar
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

ekonomiassistent

Ekonomiassistent är en bred och grundläggande utbildning inom ekonomi för dig som vill kunna utföra det löpande arbetet på en ekonomiavdelning eller på det egna företaget.

Mål

Målet är att du efter utbildningen ska kunna hantera de dagliga arbetsuppgifterna på en ekonomiavdelning såsom löpande bokföring av affärshändelser, redovisning av moms och arbetsgivaravgifter, avstämningar av kund- och leverantörsreskontra, resultat- och balansrapportering, upprättande av resultat- och likviditetsbudget och ha insikt i själva bokslutsarbetet för samtliga bolagsformer.

Innehåll

  • Ekonomiska grundbegrepp
  • Företagsformer
  • Budgetering och kalkylering
  • Skatter och avgifter
  • Löpande bokföring och bokslut
  • Kredit- och avtalsrätt

Förkunskaper

Utbildningen kräver inga formella förkunskaper men vänder sig både till dig som idag arbetar med ekonomi men saknar formell utbildining men också till dig som vill byta karriär eller har nya arbetsgifter och inte har någon tidigare erfarenhet av ekonomi. Utbildningen är kortare och mer grundläggande än Diplomerad redovisningsekonom.

Video

Upplägg

Utbildningen omfattar totalt 60 studietimmar under en termin. Undervisningen ges en kväll per vecka. Datorstöd används i vissa moment med programvara VISMA SPCS. Föreläsningar och diskussioner varvas med praktiska övningar. Antalet deltagare är begränsat till 20 personer.

Folkuniversitetet Stockholm
Kungstensgatan 45
113 59 Stockholm

Folkuniversitetet

Vi har hundratals yrkesrelaterade kurser och utbildningar som gör din tid på jobbet mer givande, förverkligar dina framtidsplaner eller flyttar dig till en ny lönenivå. Helt enkelt höjer ditt attraktionsvärde på arbetsmarknaden. Folkuniversitetet startade redan 1933 då en grupp studenter...

Läs mer om Folkuniversitetet Stockholm och visa alla utbildningar.

Highlights