Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad Fastighetsförvaltare

Folkuniversitetet Stockholm
Kort om utbildningen
180 timmar
46 000 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: september - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Bli Diplomerad Fastighetsförvaltare

Fastighetsförvaltare – diplomutbildning 

Folkuniversitetet bedriver en av marknadens mest populära och eftertraktade utbildningar inom fastighetsbranschen. Vi erbjuder en bred fastighetsförvaltarutbildning där tyngdpunkten ligger på teknik, juridik, ekonomi och service.

Att äga eller förvalta fastigheter innebär ett stort ekonomiskt och juridiskt ansvar och det krävs genuina och omfattande kunskaper inom vitt skilda områden. Traditionellt sett delas fastighetsföretagandet in i ekonomisk respektive teknisk förvaltning. Genom att komplettera med bl.a. kund-, miljö- och samhällsfokus lägger vi till delvis nya perspektiv. Målet är att kursdeltagaren efter genomgången och godkänd utbildning skall besitta en bred kunskap och förståelse för förvaltandet av fastigheter.

Fastighetsbranschen är idag den största industrin i Sverige. Idag arbetar nästan 100 000 personer inom fastighetsbranschen men fler förmågor behövs, inte minst pga de kommande stora pensionsavgångarna. Fastighetsbranschen är kanske den bransch i Sverige som under de senaste 20 åren har genomgått den största omvärderingen av sitt affärsförhållande. Branschen har gått från produkttänkande till servicetänkande och många fastighetsägare har idag kundens behov som ledstjärna.

Det nya affärsförhållandet innebär samtidigt en stor förändring vad gäller kompetenskraven på branschens personal. Begrepp som ”professionellt framträdande”, ”vikten av långsiktigt goda affärsrelationer”, ”analys av olika nyckeltal” är i dag viktiga framgångsfaktorer för framgångsrika fastighetsföretag. Något som vi tagit hänsyn till när vi utvecklat utbildningen de senaste åren.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig i första hand till dig som har tidigare erfarenheter av fastighetsbranschen i roller som biträdande förvaltare, förvaltningsassistent, fastighetsvärd eller andra roller som gett dig en bra inblick i branschen.

Plats

Kungsstenen
Kungsstensgatan 45
STOCKHOLM

Lärare

Våra lärare och föreläsare hämtar vi från yrkeslivet och den akademiska världen liksom från olika branschorganisationer. Vi har ett nätverk bestående av kvalificerade föreläsare inom sina respektive utbildningsområden. Våra föreläsare är yrkesverksamma specialister inom sina områden vilket borgar för att våra kurser är aktuella och har nära förankring i verkligheten.

Kursinnehåll

Utbildningen innehåller 5 delmoment samt avslutas med ett diplomarbete:

  • Fastigheter och byggande
  • Fastighetens ekonomi
  • Kommersiell juridik med fastighetsrätt
  • Miljö och resurshållning
  • Förvaltarrollen

Upplägg

Undervisningen pågår under två terminer och omfattar totalt 180 studietimmar.
Kursen har 6 schemalagda studietimmar i veckan,  kl. 15.30-17.45.

Gruppstorlek
Antalet deltagare är begränsat till 30 personer.

Investering

Avgiften kan delbetalas upp till fyra gånger per termin utan extra kostnad. Utbildningen berättigar inte till studiemedel utan går på halvtid för att möjliggöra kombination med arbete eller andra studier. Vi erbjuder möjlighet att finansiera utbildningen.

Litteratur och material ingår ej i kursavgiften och meddelas inför resp delkurs.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet

Vi har hundratals yrkesrelaterade kurser och utbildningar som gör din tid på jobbet mer givande, förverkligar dina framtidsplaner eller flyttar dig till en ny lönenivå. Helt enkelt höjer ditt attraktionsvärde på arbetsmarknaden. Folkuniversitetet startade redan 1933 då en grupp studenter...


Läs mer om Folkuniversitetet Stockholm och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomerad Fastighetsförvaltare!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Alla recensioner för arrangören