Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Diplomerad Grafisk designer

Längd
96 timmar
Pris
22 975 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
96 timmar
Pris
22 975 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

grafisk design

Om du vill få de mest effektiva verktygen och utveckla din kompetens inom grafisk design – då är denna diplomutbildning en utmärkt grund. Du lär dig på plats i Stockholm.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Innehåll

Fokus för denna diplomutbildning är att ge dig verktyg för visuell kommunikation, perception och grafisk design. Du lär dig inte bara verktygen i Adobe-programmen utan också så mycket mer vad gäller tillämpningen. Detta gör att du själv kan bygga upp enklare grafiska produkter och trycksaker – från idéstadium till färdig produkt. Du skapar din portfolio under din termin hos oss och du hinner långt på kort tid.

Utbildningen speglar både djup och bredd inom grafisk design med delkurser i praktisk och teoretisk design, färg och form, bilduttryck, typografi, layout, designmetodik, materialkunskap samt digitala verktyg. Du lär dig också om hur seendet fungerar och om skissteknik. Det gör att du med hjälp av datorprogrammen kan skapa bra grafiska lösningar på ett effektivt sätt. Exempel på uppgifter: Logotyp, trycksaksdesign och storformat som till exempel affisch.

Övrigt

För dig som är PC-användare: Denna kurs ges i datasal med stationära Mac-datorer, men om du vill kan du ta med egen PC laptop. Det mesta i de programvaror kursen omfattar ser likadant ut i Mac och PC, däremot finns ju olika kortkommandon och liknande.

Undervisningsform

Utbildningen består av föreläsningar, övningar och uppgifter. Våra lärare har mångårig yrkeserfarenhet inom sina specialiteter yrkeserfarenhet grafisk design, kommunikation och trycksaksproduktion. Detta gör att du får ta del av en stor kunskap inom respektive område. All undervisning är lärarledd vilket gör att du utvecklats snabbt i en mindre grupp.

Målgrupp

Arbetar du som kommunikatör, administratör eller liknande och behöver en grafisk inriktning och kompetens i ditt arbete, eller vill du pröva på för att se om grafisk design är något för dig? Då är vi rätt val för dig!

Utbildningen vänder sig främst till dig som är intresserad men ännu inte har så stor erfarenhet av grafisk design. Om du redan har ett annat arbete kan mer kunskap på området öppna för nya karriärmöjligheter. Som egenföretagare är det även en stor fördel att kunna mer om grafisk design för att underlätta den egna verksamheten.

Detta är en utbildning för dig som vill bli säkrare i att skapa en genomtänkt design på egen hand. Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet. Med designprocessen som grund integrerar vi olika delar av designmetodiken: digitala verktyg, skissteknik, bild, typografi, layout, budskap och målgruppsanpassning.

Video

Folkuniversitetet Stockholm
Kungstensgatan 45
113 59 Stockholm

Folkuniversitetet

Vi har hundratals yrkesrelaterade kurser och utbildningar som gör din tid på jobbet mer givande, förverkligar dina framtidsplaner eller flyttar dig till en ny lönenivå. Helt enkelt höjer ditt attraktionsvärde på arbetsmarknaden. Folkuniversitetet startade redan 1933 då en grupp studenter...

Läs mer om Folkuniversitetet Stockholm och visa alla utbildningar.

Highlights