Teckning och måleri - kvällslinjen

Längd
20 tillfällen
Längd
20 tillfällen
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Teckning och måleri

Teckning och måleri

Kvällslinjen vänder sig till dig som vill utveckla dina konstnärliga kunskaper. Den är också lämplig som förberedelse för fortsatta studier inom det konstnärliga området.

Passar dig som har svårt att komma ifrån dagtid. Du studerar två kvällar i veckan tisdag till onsdag under 10 veckor.

För vem?

Kvällslinjen Teckning och Måleri vänder sig till dig som vill utveckla dina konstnärliga talanger och få grundläggande kunskaper inom färglära och bildkomposition samt en inblick i olika material, tekniker och metoder. Den är också lämplig som förberedelse för fortsatta studier inom det konstnärliga området.

Innehåll

Här får du lära dig grunderna för teckning och måleri. Du får lära dig färglära och att arbeta med olika material och tekniker – allt från kol och blyerts till akryl och olja. Du får även skissa, teckna och måla efter levande modell. För att du ska få ut det mesta möjliga av utbildningen varvar vi teori med praktiska övningar.

Litteratur och material

Material

Kostnader för material tillkommer. Kostnaden beräknas uppgå till 750– 1250 kr beroende på val av material och storlek på arbeten.Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler. Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg).

Förkunskaper

Utbildningen är grundläggande och därför kräver vi inga förkunskaper eller arbetsprover.

Lärare

Lärare på kvällslinjen i Teckning och Måleri är Conny Ahlgren.

Conny Ahlgren är konstnär och pedagog, utbildad på Ölands Konstskola och Konstfack. Han utbildade sig till möbelsnickare först, skulle bli möbelformgivare men bytte spår i karriären. Det blev måleriet och hantverket kring detta som blev det nya yrkesvalet och inte minst arbetet som lärare i måleri.  

Conny Ahlgren

Tid & plats

Plats

Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm

Erbjudande

Folkuniversitetet Stockholm
Kungstensgatan 45
113 59 Stockholm

Folkuniversitetet

Vi har hundratals yrkesrelaterade kurser och utbildningar som gör din tid på jobbet mer givande, förverkligar dina framtidsplaner eller flyttar dig till en ny lönenivå. Helt enkelt höjer ditt attraktionsvärde på arbetsmarknaden. Folkuniversitetet startade redan 1933 då en grupp studenter...

Läs mer om Folkuniversitetet Stockholm och visa alla utbildningar.

Highlights