Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad Massageterapeut

Axelsons Gymnastiska Institut
Kort om utbildningen
13 veckor
49 000 SEK exkl. moms
   
Göteborg, Stockholm
Svenska

Diplomerad Massageterapeut

Uppnå bättre resultat med massageterapi

Utbildningen Massageterapeut hos Axelsons Gymnastiska Institut utgör steg 1 och 2 av 3 i utbildningen till Medicinsk Massageterapeut.

Du uppnår under utbildningen ett bättre resultat geom professionella behandlingar som går djupare än en renodlad avslappningsmassage.

Utbildningen Diplomerad Massageterapeut består av två steg, det första steget är detsamma som om du läser till Friskvårdsmassör. Under det andra steget får du möjlighet att fördjupa dessa kunskaper och du får möjlighet att lära dig mer om metoder för muskelbehandling samt test och analys av patientens besvär. Du lär dig under utbildningen att ge professionella behandlingar som ger ett bättre resultat för patienten än avslappningsmassage. Du får även kunskap om anatomi och förståelse för hur musklerna påverkar varandra och kroppens leder, vilket gör att du på ett bättre sätt kan dra slutsatser om vilken behandling som fungerar optimalt.

UtbildningsinnehållMassageterapeut

 • Klassisk massage
 • Sittande massage
 • Ansiktsmassage
 • Spänningsbehandling
 • Anatomi, fysiologi, longering samt patientpraktik
 • Muskulering (specifik muskelmassage, muskeltöjningar, triggerpunkter)
 • Kroppsläsning
 • Muskelyoga
 • Avspänning
 • Anatomi
 • Fysiologi
 • Massör i praktiken samt patientpraktik
 • Hjärt- och lungräddning

Under utbildningen kan du välja att bli av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör vilket är den bästa och mest kvalitetssäkrade titeln du kan ha inom massöryrket i Sverige.

Nytt kursmaterial i anatomi!

friskvårdsmassörBildmaterial framtaget med 3D-teknik

Nu finns vårt kursmaterial i anatomi både som kompendium och på internet. Vi har utökat bildmaterialet som är framtaget med 3D-teknik vilket ger dig en fantastisk möjlighet att förstå hur kroppen är byggd.

Vi har strävat efter att behålla Axelsons unika pedagogik kombinerat med den senaste tekniken. I webbversionen finns allt material att läsa och lyssna på, du kan vända och vrida på bilder, få lärartips i kortare videor och varje avsnitt avslutas med frågor.

Vi är säkra på att detta kommer bli ett uppskattat komplement till våra duktiga lärare både under lektioner och när du studerar hemma.

Mer information:

Utbildningssätt för att bli Massageterapeut på Axelsons

 • Heltidsstudier i 13 veckor. Måndag – fredag. Obligatorisk närvaro på event som Tjejmilen, Stockholm Marathon, Göteborgsvarvet med flera kan förekomma lördag eller söndag.
 • Veckoslut/Distans i 1 år. Steg 1-2 under veckoslut samt intensivperioder med omfattande distansstudier under ca 12 månader. Extern praktik 2 veckor tillkommer. Studierna är upplagda så att du kan arbeta självständigt med en stor del av de teoretiska ämnena i hemmet. Alla praktiska lektioner är schemalagda på skolan. Elevpraktiken görs med handledning på skolan under schemalagd tid och extern praktik görs självständigt på hemorten och dokumenteras. Obligatorisk närvaro på event som Tjejmilen, Stockholm Marathon, Göteborgsvarvet med flera kan förekomma vid annat tillfälle än ordinarie kurstillfälle.
 • Kombination av distans, perioder och heltid.
  Välj Friskvårdsmassör på distans/veckoslut, gå påbyggnadskursen och hoppa därefter in på steg 2 och 3 i utbildningen till Friskvårdsmassör / Massageterapeut / Medicinsk massageterapeut. 

Kursorter

Stockholm och Göteborg

Skicka en intresseanmälan för mer information kring startdatum.

Diplom

Bli certifierad massageterapeut

I slutet av Steg 2 till massageterapeut kan du välja att göra prov för att bli ”Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör”.

Det är Sveriges enda kvalitetssäkrade yrkestitel för massörer och ofta ett standardkrav hos potentiella arbetsgivare. De färdigheter och redskap du får under kursen omfattar en hel del mer än vad som krävs för certifieringen. 

Axelsons diplom – en kvalitetsgaranti 

För dig som ska välja utbildning handlar det naturligtvis om att veta vad du vill kunna göra med dina patienter. Varje steg i utbildningen är användbart i sig och vill du gå vidare senare behöver du aldrig läsa samma sak igen. Vi fokuserar på det du verkligen behöver som massageterapeut. Vi utbildar människor i yrken med ett stort ansvar och när våra elever är färdiga ska de kunna sina saker. Vi gör vårt för att de titlar vi ger våra elever ska vara mycket mer än titlar, och vi är här för att hjälpa var och en av våra elever att bli riktigt duktig.

Film

Välkommen till Axelsons, Nordens äldsta och största skola för friskvård och kroppsterapier

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Massageterapeut, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Välkommen till Axelson Institute, Nordens största skola inom friskvård och hälsa. Vi erbjuder både kortare kurser och längre yrkesutbildningar inom massage, kroppsterapier, medicinsk fotvård, SPA och hudvård, yoga, kost, personlig träning, business och coachning.  Många av våra utbildningar kan läsas på...


Läs mer om Axelsons Gymnastiska Institut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Axelsons Gymnastiska Institut

Axelsons Gymnastiska Institut

Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

Carin Riddarhäll
(4)
Nu har jag arbetaat som massagetherapeut i 9 år. Inte EN dag jag har ångrat mig. Axelssons lämnar inget åt slumpen utan de försöker till det yttersta att förbereda dig på ett fantastiskt yrke. Men vem kan förbereda sig helt på verkliga livet som väntar där ute? Axelssons finns bakom oss även när vi står på egna ben. Vi får alltid komma tillbaka....
Visa mer
Annelie Sandberg
(4)
Axelsons har den i särklass bästa massageterapeut utbildningen. Vi är betydligt högre utbildade än de flesta andra massageterapeuter på marknaden. Jag har haft en enorm nytta av de teoretiska kunskaperna i mina fortsatta studier och i mitt arbete mot kunderna.
anna-lena
(5)
Kan bara säga att jag skulle aldrig välja att gå på någon annan skola, för utb inom friskvård, har provat en annan skola med en av alla mina utbildn, ALDRIG MER.... axelsons står i en klass för sig. Lärarna kan verkligen sin sak här.
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Massageterapeut från Axelsons Gymnastiska Institut, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar