Visa utbildning.se som: Mobil

Demenssjukdom från cell till samhälle - för tandläkare, tandhygienister, logopeder och audionomer, 15 hp

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
15 hp
35 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-27 - Distans
Uppdragsutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Kursen Demenssjukdom från cell till samhälle - för tandläkare, tandhygienister, logopeder och audionomer ger 15 hp och ges på distans. Kursen är multiprofessionell vilket ger en större förståelse för hur olika professioner arbetar med demens. Utbildningen är framtagen i samarbete med Stiftelsen Silviahemmet och ges på engelska.

Kursen är den första i sitt slag där olika professioner som arbetar inom området demenssjukdom genomför tillsammans. Tandläkare, tandhygienister, logopeder, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och audionomer läser denna kurs tillsammans, vilket ger dig ett unikt multiprofessionellt perspektiv på tillstånden. Kursen ger även möjlighet att bygga nätverk mellan olika professioner och att förstå den orala hälsan och kommunikativa funktionen från olika synvinklar. 

Efter godkänd kurs erbjuds du, förutom intyg från KI,  även Silviahemmets diplom. Godkänd kurs ger dig titeln Tandläkare/tandhygienist/logoped med diplom från Stiftelsen Silviahemmetoch en speciellt framtagen pin som utdelas av H.M. Drottningen vid en ceremoni.

Målgrupp

Legitimerade tandhygienister, tandläkare, logopeder och audionomer som arbetar med äldre patienter och som i sin vardag möter patienter med demenssjukdom.

Kursinnehåll

Kursen är indelad i två delkurser:

Demenssjukdom ur ett biologiskt perspektiv, 7.5 hp

Denna delkurs behandlar de vanligast förekommande demenssjukdomarna utifrån prevention, orsak, symtom, progression och intervention. Delkursen behandlar även konsekvenser av sjukdomarna utifrån ett biopsykosocialt perspektiv.

Demenssjukdom ur ett samhällsperspektiv, 7.5 hp

Denna delkurs behandlar bemötande av personer med demens i samhället utifrån olika stadier av sjukdomen. Det ingår också reflektion över hur det är att leva med demenssjukdom och som anhörig, utifrån viktiga begrepp inom område.

Upplägg

Kursen är på 15 hp, går på halvfart (50%) och ges helt på distans med ett mindre antal online-möten. Arbetsformerna är individuella studieuppgifter, arbete i grupp, virtuella diskussioner, seminarier och föreläsningar. Undervisningen sker på engelska.

Tid & plats

Kursstart: 27 september 2021. Kursavslut: 11 februari 2022. 

Interaktiva distansstudier via lärplattformen Canvas samt videomöten i Zoom

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Demenssjukdom från cell till samhälle - för tandläkare, tandhygienister, logopeder och audionomer, 15 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Karolinska Institutet (KI) – ett av världens ledande medicinska universitet Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap.Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors...


Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Demenssjukdom från cell till samhälle - för tandläkare, tandhygienister, logopeder och audionomer, 15 hp!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 90 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Demenssjukdom från cell till samhälle - för tandläkare, tandhygienister, logopeder och audionomer, 15 hp från Karolinska Institutet Uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter: