Psyk-E bas kompetensutvecklingsprogram

Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

En grupp människor som sitter i grupp och diskuterar. Foto: Getty Images

Kompetensutveckling i psykiatri i studiecirkelformat

Psyk-E bas är en serie kompetensutvecklingsprogram inom psykiatri.  Utbildningarna bygger på evidensbaserad kunskap i form av korta, filmade föreläsningar av Sveriges främsta experter inom sina respektive områden. Föreläsningarna är avsedda att användas i studiecirkelform där de är utgångspunkt för diskussioner och reflekterande lärande kopplat till egna erfarenheter i sammanhållna smågrupper.

Om Psyk-E bas

Psyk-E bas erbjuder lättillgänglig evidensbaserad kunskap i digitalt format med stor möjlighet att anpassa genomförandet efter lokala förhållanden. Föreläsningarna är avsedda att användas i studiecirkelform, i små grupper (6–10 personer) där föreläsningen ses med paus för gemensamma diskussioner och reflektioner. Att i små, sammanhållna grupper diskutera och reflektera kring det filmade materialet kopplat till egna erfarenheter och situationer fördjupar lärande och förankrar kunskap. För den som vill ha text som stöd för minnet finns också faktablad med en skriftlig sammanfattning av föreläsningen och vidare läsanvisningar.

Utbildningarna hålls av en utbildningsledare från den egna arbetsplatsen. Utbildningsledaren bör ha någon erfarenhet av att leda grupper och vara förtrogen med materialet och formen för utbildningen, men behöver ingen särskild pedagogisk utbildning. En manual för varje utbildning fungerar som stöd för planering och genomförande av utbildning. Ni kan få support från Psyk-E bas gruppen om ni behöver det.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Enligt överenskommelse

  • Uppdragsutbildning
  • Distans

Kursinnehåll

Utbildningar som ingår i Pysk-e bas

  • Psyk-E bas 
  • Psyk-E bas senior 
  • Psyk-E bas suicid
  • Psyk-E bas arbete
  • Psyk-E bas anhörig
  • Psyk-E bas krisstöd

Mål och syfte

Syftet med utbildningarna är att deltagarna ska genom diskussion och reflektion uppnå kunskap och förståelse inom kursens huvudområde samt utveckla en förmåga att koppla teori till arbetet i den egna praktiken.

Citat från tidigare kursdeltagare

"Jag har fått en större insikt i patientens mående i relation till dennes diagnos. Ökad medvetenhet rörande vikten av ett korrekt professionellt bemötande. Sammantaget har jag blivit mer alert och trygg i mitt arbete efter utbildningen."

"Ämnet är väldigt relevant, som chef har det varit skönt att få lite djupare kunskap i ämnet när jag pratar med medarbetare. Det ger förtroende och jag kan bidra med ökad kunskap. För min egen del tycker jag också att jag blir en bättre ledare, även om man inte har någon person som är i riskzon."

Upplägg

Ett utbildningstillfälle tar en till två timmar där föreläsningen är ca 20–30 minuter lång och övrig tid ägnas åt diskussion och reflektion. Utbildningarna består av olika antal föreläsningar vilket gör att den totala tidsåtgången varierar beroende på utbildning och upplägg.

Investering

Enligt överenskommelse. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Psyk-E bas kompetensutvecklingsprogram, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

Karolinska Institutet – ett av världens ledande medicinska universitet

Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap. Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40...

Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Highlights