Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Motiverande ledarskap, 7,5 hp

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
7,5 hp
19 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-11-02 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Vill du utveckla ditt ledarskap och bli mer effektiv i din kommunikation? Vi erbjuder nu utbildningen Motiverande ledarskap på 7,5 högskolepoäng. Fokus ligger på ett ledarskap som identifierar och förstärker beteenden som bidrar till att verksamheten når sina mål. Du utbildas och tränas i att skapa och leda en kommunikativ organisationskultur där medarbetarnas kompetenser och erfarenheter lyfts fram, och där de motiveras att hantera förändringar och höja sina prestationer.

Chefer och ledare har ett särskilt ansvar för att utveckla organisationer, team och individer och förmågan att kunna motivera är ofta en framgångsfaktor. Din förmåga att kommunicera som ledare påverkar organisationskulturen och har därför direkt inverkan på organisationens prestationer och resultat. För att lyckas i din roll som ledare är det därför viktigt att förstå såväl kommunikationens roll och funktion, som att utveckla din egen kommunikationsförmåga. Motiverande ledarskap är en ledarskapsmodell baserad på samtalsmetoden motiverande samtal (MI) och den beteendeanalytiska organisationsteorin Organizational Behavior Management (OBM). Kursen fokuserar på ledarfärdigheterna initiera, facilitera och utvärdera utveckling/förändring, både hos enskilda medarbetare och inom organisationen i stort.

Målgrupp

Chefer och ledare samt HR-personal.

Kursinnehåll

Kursen ger dig kunskaper och träning i hur du:

• Informerar och kommunicerar på ett effektivt och anpassat sätt
• Identifierar och utvecklar förändringsbara nyckelbeteenden för bättre resultat
• Motiverar genom personliga samtal
• Ger och tar emot lärande feedback
• Håller utvecklingssamtal som sår frön och förändrar
• Hanterar krävande samtal på ett utvecklande sätt
• Hanterar starka känslor och kritik
• Reflekterar över etiska frågor kopplat till ledarskap och beteendeförändringar

Mål och syfte

Kursens huvudsyfte är att ge dig en grundläggande förståelse för och träning i att tillämpa ett motiverande ledarskap. Du utbildas och tränas i att skapa och leda en kommunikativ organisationskultur och får kunskaper i hur man kan bedriva förändringsarbete där det kommunikativa ledarskapet är centralt.

Upplägg

Kursen innehåller en variation av aktiviteter, såsom föreläsningar, demonstrationer, praktiska övningar, litteraturstudier, individuella uppgifter och gruppreflektion. Dessutom utvärderas kursdeltagarnas kommunikationsfärdigheter genom kodning av
ett inspelat ledarsamtal, med efterföljande handledning/återkoppling. Pedagogiken bygger på så sätt samman kursdeltagarnas individuella erfarenheter med teoretiska och praktiska läraktiviteter. Kursen ges på halvfart (50 %).

Observera: Om det inte skulle gå att hålla fysiska träffar i höst med anledning av coronaviruset, så kan denna kurs ges digitalt. 

Kursledare

Maria Beckman
Kursansvarig och examinator, Med dr, leg psykolog, leg psykoterapeut, specialist inom psykologisk behandling/ psykoterapi

John Sjöberg
Huvudlärare, ledarskapslärare och verksamhetsutvecklare MIQA*. Över 25 års erfarenhet som chef och ledare inom stat, kommun, region och näringsliv.

*MIQA (Motivational Interviewing Quality Assurance) är ett MI-kompetenscentrum som arbetar med utbildning, handledning, kvalitetssäkring av samtal och verksamheter samt forskning inom MI.

Ansvarig Institution

Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Motiverande ledarskap, 7,5 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Karolinska institutet (KI) uppdragsutbildning

Karolinska Institutet (KI) – ett av världens ledande medicinska universitet Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap.Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors...


Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Motiverande ledarskap, 7,5 hp!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 68 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar