SKOLKONTAKT-social färdighetsträning i grupp för elever med autism eller autismliknande svårigheter

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning, Distans (+1 orter)
Pris
3 950 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
19 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Uppdragsutbildning, Företagsanpassad utbildning
Pris
3 950 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
19 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Uppdragsutbildning, Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Bild på elever i en skola. Foto: Unsplash.com

Social färdighetsträning i grupp -  för dig som arbetar i skolan med äldre elever

SKOLKONTAKT™ – Social färdighetsträning i grupp för elever med autism är en utbildning för dig som arbetar med ungdomar i skolan, framför allt i senare delen av grundskolan och gymnasiet.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

19 augusti, 2024

  • Uppdragsutbildning
  • Distans

Enligt överenskommelse.

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Video

Målgrupp

SKOLKONTAKT™-grundkurs riktar sig till skolpersonal med erfarenhet av att arbeta med målgruppen (elever med sociala svårigheter, autism/autismliknande svårigheter och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) och vara van att arbeta med ungdomar i grupp.

Kursinnehåll

  • Forskning och utveckling av social färdighetsträning med SKOLKONTAKT™.
  • SKOLKONTAKT™-principer: inkluderat grundläggande kognitiva beteendeterapeutiska- och inlärningsprinciper som används i SKOLKONTAKT™.
  • SKOLKONTAKT™-programmet: komponenter, aktiviteter och översikt av interventionens sessioner.
  • Praktisk användning av metoden samt principer för implementering av metoden i skolan genom bland annat övningar och diskussioner under seminarium.

Mål och syfte

Tillgången på evidensbaserade interventioner i skolan för elever med autism/autismliknande svårigheter är mycket begränsat. SKOLKONTAKT™, dvs social färdighetsträning i grupp för ungdomar med sociala svårigheter i skolans miljö är en av få metoder som har implementerats. Metoden har sitt ursprung och delar syfte samt principer med den kliniska metoden KONTAKT™ (social färdighetsträning för barn och ungdomar med autism i grupp i klinisk miljö) som har utprövats i en stor randomiserad kontrollerad studie och har visat på positiva resultat framför allt för flickor, ungdomar och där den längre insatsen visade sig vara fördelaktig för utfall.

Syftet med SKOLKONTAKT™-grundkurs är att ge dig grundläggande, teoretiska och praktiska, kunskaper om social färdighetsträning i grupp för elever med autism/autismliknande svårigheter och dokumenterat behov av social färdighetsträning i skolan.

Upplägg

Digital kurs med blandat inlärningsformat vilket innefattar exempelvis självstudier online och gemensamt heldagsseminarium i realtid via digitalt konferenssystem.

Teori och praktik varvas med föreläsning, praktiskt arbete och teoretiska reflektioner. Som kursdeltagare behöver man beräkna ca 2 arbetsdagar till självstudier och reflektion inför det gemensamma seminariet. Dessa tidsangivelser rör effektiv arbetstid för att lyssna på förinspelade föreläsningar, genomföra quiz, granska kursmaterial och hemuppgifter.

Tid & plats

19 augusti 2024: Lärplattformen Canvas öppnar
19 augusti - 26 september: Självständigt lärande (obligatorisk närvaro men fritt när lärande sker)
26 september kl. 09:00-17:00: Gemensamt seminarium (obligatorisk närvaro)
3 oktober: Lärplattformen Canvas stänger

Investering

3 950 kr exklusive moms. Kursmaterial ingår i priset.

Kursledare

Christina Coco
Är legitimerad psykolog och specialistpsykolog i neuropsykologi, Center of Neurodevelopmental Disorders at Karolinska Institutet (KIND)

Ansvarig Institution

Center of Neurodevelopmental Disorders at Karolinska Institutet (KIND) är ett internationell erkänt kompetenscentrum för forskning, utveckling och utbildning kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Hit hör till exempel autismspektrumtillstånd (AST), adhd, språkstörningar (DLD) och intellektuella funktionsnedsättningar (IF).

KIND är ett samarbete mellan Karolinska Institutet och Region Stockholm, med BUP KIND som den kliniska enheten. Organisatoriskt är KIND avdelningen för neuropsykiatri vidInstitutionen för kvinnors och barns hälsa och vid Centrum för Psykiatriforskning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om SKOLKONTAKT-social färdighetsträning i grupp för elever med autism eller autismliknande svårigheter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
08 feb 2024

Mycket duktiga och inspirerande lärare.

4/5
Kursdeltagare
08 feb 2024

Jag känner att jag fått mycket ny input både teoretiskt bakom Skolkontakt och även nya sätt att tänka och ingångsvinklar. Tycker att böckerna
med med övningar och upplägg är ka...

Visa mer
Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

Karolinska Institutet – ett av världens ledande medicinska universitet

Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap. Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40...

Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Highlights