Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Emotionsregleringsbehandling i grupp – tilläggsbehandling inriktad mot självskadebeteende

Längd
5,5hp
Pris
20 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Längd
5,5hp
Pris
20 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Arbetar du med behandling av personer med självskadebeteende?

Detta är en grundutbildning i emotionsregleringsbehandling för självskadebeteende och vänder sig till dig som har åtminstone grundläggande KBT-utbildning och arbetar med individer med självskadebeteende.

Observera: Kursen är kostnadsfri för anställda inom verksamhetsområde Psykiatri eller verksamhetsområde Primärvård i Region Stockholm. Kursen är även kostnadsfri för anställda hos upphandlad enhet inom psykiatri eller primärvård.

Om kursen

För att öka tillgången på evidensbaserad psykologisk behandling för personer med självskadebeteende, utformade professor Kim L. Gratz behandlingsmetoden
Emotionsreglerings-behandling i grupp (ERGT) under början av 2000-talet. ERGT är en gruppbehandling, som ges 2 timmar per vecka under 16 veckor, inriktad på att minska självskadebeteende och andra impulsiva och destruktiva beteenden genom att öka förmågan till känsloreglering.

ERGT är utvecklat som en tilläggsbehandling, vilket innebär att den administreras som ett tillägg till patientens ordinarie vård, vare sig den består i stödsamtal, kontakt med psykiatriker, case-management eller psykologisk behandling. ERGT har utvärderats i tre amerikanska studier och en svensk multicenter-studie. Samtliga studier har visat på lovande resultat vad gäller minskning av självskadebeteende, impulsiva destruktiva beteenden, depression och ångest samt ökning av förmåga till känsloreglering och ökad livskvalitet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

9 september, 2024

  • Uppdragsutbildning
  • Stockholm

Målgrupp

Kursen vänder sig till legitimerad personal med grundläggande utbildning i KBT och verksam inom hälso-och sjukvård.

Mål och syfte

Det övergripande målet med kursen är att ge grundläggande färdigheter avseende teori och praktisk tillämpning i ERGT för behandlare som skall ge ERGT inom den psykiatriska vården.

Citat från tidigare kursdeltagare

”Bra kurs, bra innehåll, engagerade lärare!”

”Mycket bra kurs! Innehåller grundläggande färdigheter som alla som arbetar med terapi borde kunna och dra nytta utav!”

”Extra givande att få öva mycket praktiskt, visa på hur materialet förmedlas till patienter genom rollspel och filmerna på inspelade gruppsessioner.”

Upplägg

Kursen inleds med självständigt arbete i form av litteraturstudier och en skriftlig examinerande inlämningsuppgift. Därefter följer 5 + 2 dagars heltidsstudier med lärarledda föreläsningar, rollspel, praktiska övningar och seminarier, där närvaro och aktivt deltagande är obligatoriskt och examinerande.

Tid & plats

Självständiga litteraturstudier och inlämningsuppgift skickas ut den 9 september.

Den lärarledda undervisningen med obligatorisk närvaro sker på heltid mellan den 30 september - 3 oktober och 2 - 3 december 2024 i Stockholm.

Plats

Stockholm. Zinkensdamm hotell & vandrarhem, Zinkens väg 20, 117 41 Stockholm.

Investering

Kursen är kostnadsfri för anställda inom verksamhetsområde Psykiatri eller verksamhetsområde Primärvård i Region Stockholm. Kursen är även kostnadsfri för anställda hos upphandlad enhet inom psykiatri eller primärvård. Vid mån av plats kan vi erbjuda plats på utbildningen för deltagare utanför dessa grupper. En kostnad kommer då tillkomma på 20 500 SEK, exkl. moms.

Kursledare

Kursledare och leg psykologer Hanna Sahlin, Astrid Jonsell och Karin Frankel.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Emotionsregleringsbehandling i grupp – tilläggsbehandling inriktad mot självskadebeteende, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
23 jan 2024

Jag tyckte kursen var jättebra. Den teoretiska delen med föreläsningar och praktiska rollspel samt era videoinspelningar

5/5
Kursdeltagare
23 jan 2024

GÅ DEN HÄR KURSEN som du kommer ha med dig i bakhuvudet i resten av din kliniska karriär. Särskilt om du är nykläckt KBT:are och vill vässa
dina kunskaper och få förståelse för ...

Visa mer
5/5
Kursdeltagare
16 feb 2021

Bra struktur och hög kompetens.

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

Karolinska Institutet – ett av världens ledande medicinska universitet

Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap. Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40...

Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Highlights