Visa utbildning.se som: Mobil

Emotionsregleringsbehandling i grupp – tilläggsbehandling inriktad mot självskadebeteende

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
7 dagar
14 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-04 - Stockholm
Uppdragsutbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Detta är en grundutbildning i emotionsregleringsbehandling för självskadebeteende och vänder sig till dig som har åtminstone grundläggande KBT-utbildning och arbetar med individer med självskadebeteende.

Observera: Kursen är kostnadsfri för anställda inom verksamhetsområde Psykiatri eller verksamhetsområde Primärvård i Region Stockholm. Kursen är även kostnadsfri för anställda hos upphandlad enhet inom psykiatri eller primärvård.

För att öka tillgången på evidensbaserad psykologisk behandling för personer med självskadebeteende, utformade professor Kim L. Gratz behandlingsmetoden
Emotionsreglerings-behandling i grupp (ERGT) under början av 2000-talet. ERGT är en gruppbehandling, som ges 2 timmar per vecka under 16 veckor, inriktad på att minska självskadebeteende och andra impulsiva och destruktiva beteenden genom att öka förmågan till känsloreglering. ERGT är utvecklat som en tilläggsbehandling, vilket innebär att den administreras som ett tillägg till patientens ordinarie vård, vare sig den består i stödsamtal, kontakt med psykiatriker, case-management eller psykologisk behandling. ERGT har utvärderats i tre amerikanska studier och en svensk multicenter-studie. Samtliga studier har visat på lovande resultat vad gäller minskning av självskadebeteende, impulsiva destruktiva beteenden, depression och ångest samt ökning av förmåga till känsloreglering och ökad livskvalitet.

Målgrupp

Kursen vänder sig till legitimerad personal med grundläggande utbildning i KBT och verksam inom hälso-och sjukvård.

Mål och syfte

Det övergripande målet med kursen är att ge grundläggande färdigheter avseende teori och praktisk tillämpning i ERGT för behandlare som skall ge ERGT inom den psykiatriska vården.

Citat från tidigare kursdeltagare

”Bra kurs, bra innehåll, engagerade lärare!”

”Mycket bra kurs! Innehåller grundläggande färdigheter som alla som arbetar med terapi borde kunna och dra nytta utav!”

”Extra givande att få öva mycket praktiskt, visa på hur materialet förmedlas till patienter genom rollspel och filmerna på inspelade gruppsessioner.”

Upplägg

Kursen inleds med självständigt arbete i form av litteraturstudier och en skriftlig examinerande inlämningsuppgift. Därefter följer 5 + 2 dagars heltidsstudier med lärarledda föreläsningar, rollspel, praktiska övningar och seminarier, där närvaro och aktivt deltagande är obligatoriskt och examinerande.

Investering

Kursen är kostnadsfri för anställda inom verksamhetsområde Psykiatri eller verksamhetsområde Primärvård i Region Stockholm. Kursen är även kostnadsfri för anställda hos upphandlad enhet inom psykiatri eller primärvård. Vid mån av plats kan vi erbjuda plats på utbildningen för deltagare utanför dessa grupper. En kostnad kommer då tillkomma på 14 800 SEK, exkl. moms.

Kursledare

Kursledare och leg psykologer Hanna Sahlin, Astrid Jonsell och Karin Frankel.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Emotionsregleringsbehandling i grupp – tilläggsbehandling inriktad mot självskadebeteende, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Bra struktur och hög kompetens.
Kursdeltagare
(4)
Extra givande att få öva mycket praktiskt, visa på hur materialet förmedlas till patienter genom rollspel och filmerna på inspelade gruppsessioner.

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Karolinska Institutet (KI) – ett av världens ledande medicinska universitet Karolinska Institutet erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom bland annat medicin, biomedicin, odontologi, vård och hälsa samt ledarskap.Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors...


Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 90 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Emotionsregleringsbehandling i grupp – tilläggsbehandling inriktad mot självskadebeteende från Karolinska Institutet Uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter: