Visa utbildning.se som: Mobil

KBT-baserad behandling av alkoholproblem med fokus kontrollerat drickande, 5 hp

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
3 tillfällen
11 960 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

De flesta som söker vård för alkoholberoende vill försöka dricka kontrollerat snarare än att avstå alkohol helt. Ett stort antal studier visar att många av dessa kan uppnå ett kontrollerat drickande.

Att erbjuda behandling med inriktningen kontrollerat drickande kan bredda behandlingsutbudet, och kan även bidra till att fler söker behandling för att förändra sina alkoholvanor.

"Mycket bra kurs med pedagogiska lärare"
"Jag tycker kursen var givande från första dagen, jag har lärt ett nytt sätt att tänka och arbeta med alkoholpatienter, TACK!"
(Citat från tidigare kursdeltagare.)

Kursen fick 4,8 av 5 i betyg från förra kursomgångens deltagare (genomsnitt av svar på frågan "Hur bedömer du kursen som helhet?").

Målgrupp

Personal inom hälso- och sjukvården samt socialtjänsten, yrkesverksamma inom exempelvis primärvård, företagshälsovård eller specialiserad beroendevård.

Kursinnehåll

Kursen ger teoretisk och praktisk kunskap i en manualbaserad KBT behandling med syfte att stödja människor som dricker för mycket att minska sin konsumtion. Kursen bygger på den metod som beskrivs i boken ”Åter till kontrollerat drickande – en handbok för kliniker” (Studentlitteratur).

Syftet med kursen är att du ska tillgodogöra dig kunskap och färdigheter att kunna genomföra bedömning samt behandling enligt en manualbaserad behandlingsmetod med målsättningen kontrollerat drickande. Målet är att du självständigt ska kunna genomföra bedömning och behandling i slutet av kursen.

Upplägg

Kursdagarna omfattar teori och praktik där deltagarna aktivt övar de moment som ingår i metoden. Mellan kursdagarna förväntas deltagarna använda metoden kliniskt.

Investering

11 960 kr exkl moms.
I priset ingår kurslitteratur och artiklar, samt kaffe/té och smörgås på förmiddagen och fika på eftermiddagen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om KBT-baserad behandling av alkoholproblem med fokus kontrollerat drickande, 5 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Karolinska institutet (KI) uppdragsutbildning

Karolinska Institutet (KI) – ett av världens ledande medicinska universitet

KI:s uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors hälsa. I Sverige står KI för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid...


Läs mer om Karolinska Institutet Uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning

Berzelius väg 3
171 77 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera KBT-baserad behandling av alkoholproblem med fokus kontrollerat drickande, 5 hp!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 7 recensioner
Alla recensioner för arrangören