Visa utbildning.se som: Mobil
  • = Reportage kopplat till arrangören
Visar 1-20 av 20 träffar
 

Mer om Mental träning & Mindfulness - utbildning

Syftet med mental träning är att förstärka önskade tankar och beteenden, och minska negativa tankar och deras effekter. På så sätt kan man stärka sin självkänsla och koncentration och på lång sikt må bättre och blir bättre på att hantera svårigheter och utmaningar.

Psykologin bakom mental träning handlar om att man genom att medvetet välja sina tankar kan få ökad kontroll över sitt liv. Det finns olika tekniker inom mental träning, några av dem är visualisering, koncentrationsövning, mindfulness och affirmationer.

Mentala färdigheter kan tränas upp och förbättras vid regelbunden övning. Genom att öva dig i mental träning kan du öka din förmåga att hantera människor och konflikter, sätta upp och nå mål, hantera ångest och behålla en positiv attityd inför stora utmaningar.

Det var inom idrottsvärlden man började med mental träning men det har blivit allt mer populärt i affärsvärlden och blad privatpersoner. Bland företagsledare, entreprenörer och andra med arbeten höga krav i arbetslivet kan mental träning vara ett effektivt sätt att hantera sin hektiska vardag.

På en kurs inom mental träning lär du dig tillämpa mental träning i både yrkes- och privatlivet. Utbildningar inom mental träning riktar sig till dig som vill bli lära dig hur mentalträning fungerar och vill utvecklas och må bättre och hitta ett inre lugn. Den finns även mental träning-kurser för dig som vill bli coach eller mental tränare. På dessa kurser lär du dig träna och guida andra inom mental träning. På utbildning.se hittar du ett stort antal mental träning-kurser och -utbildningar, filtrera på kurslängd, pris eller ort så hittar du rätt mental träningskurs för precis dig!