Inga recensioner än

Mindfulness

Soulful Living, Distans (+1 orter)
Längd
15 veckor
Pris
3 995 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
23 augusti, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
15 veckor
Pris
3 995 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
23 augusti, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Mindfulness

Nu erbjuder vi digen fristående kurs i SLH Mindfulness som riktar sig till dig som vill ha uppleva ett större inre lugn och kunna möta livets stress på ett mer medvetet och konstruktivt sätt. 

Vad innehåller kursen?

Kursen består av totalt 15 lektioner i 15 veckor och är uppdelad i tre moduler. I den första delen förklarar vi vad begreppen stress, utmattning & återämtning innebär och hur kroppen blir påverkad av stress. Bland annat pratar vi om stresshormonet kortisol 

Därefter fortsätter vi med en 10 veckors fullständig mindfulnesskurs som ger dig en gedigen grund för ditt utövande av mindfulness. Även här vinklar vi kursen mot utmattning och kopplar mindfulness till diagnosen. Vi går igenom de 7 attityderna i mindfulness och hur dess essens kan hjälpa oss att finna ett inre lugn. Du kommer att lära dig om flera välkända begrepp och vi knyter även vissa till djupgående buddhistiska läror om inre lugn. I kursen finns flera olika mindfulnessmeditationer, både längre och kortare som du kan göra så många gånger du önskar. Du kommer även att få övningar och läxor som hjälper dig att implementera ett mindfult levnadssätt i din vardag.

De sista 2 lektionerna går ut på att personifiera innehållet för att på så vis se hur du lättast kan använda dig av mindfulness i ditt liv. Mindfulness handlar främst om att förebygga stress så att den inte behöver uppstå och för att göra det behöver vi vara vaksamma på våra signaler. 

Kursens bas i forskning och filosofi

Kursen utgår från MBSR – Mindfuless Based Stress Reduction som bygger på forskning från Joh Kabat-Zinn. Den utgår också från Shamash Alidina som bland annat lanserat begreppet kindfulness. Shamash Alidina har valt att lyfta fram de andliga rötterna i mindfulness vilket ökar förståelsen för metoden och fler möjligheter till utveckling av konceptet.

Mindfulness kombineras därefter, av oss här på Soulful Living, med specialistkunskaper om utmattning och stressrelaterad ohälsa från Återhämtningsterapin. Vi bakar också in metoder för ökad självkännedom och andlig utveckling. Detta resulterar i en helt unik vinkling av mindfulness där vi kan rikta oss mot utmattade i större utsträckning än vad man gör inom traditionella mindfulnesskurser.

Hur kan jag planera min tid?

Du får räkna med att lägga ner ca 3-4 timmar per vecka på kursen. Utöver dessa timmar får du övningar som ska utföras i vardagen. Vill du göra kursen i något långsammare takt så kan du dra ut på det till dubbla tiden, dvs 30 veckor.

  • Som stöd i din kurs kan du anmäla dig till föreläsningar, via Zoom. Då kommer du att möta någon av oss lärare som undervisar i mindfulness. På föreläsningarna har du också möjlighet att ställa frågor. Ditt deltagande är inte obligatoriskt, du behöver bara anmäla ditt deltagande.
  • I vår community kan du diskutera innehållet i lektionerna med andra studerande och där kan du även ställa frågor till oss.
  • Du kan nå ansvarig lärare via mail.

Kan jag fortsätta mina studier efter kursen?

När du har deltagit i denna grundkurs blir du direktkvalificerad att fortsätta att gå vår vidareutbildning till SLH mindfulnessintruktör för utmattade. Du kan även tillgodogöra dig kursen som en del i utbildningen till Dip. SLH Återhämtningsteapeut.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

23 augusti, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Hör gärna av er för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Kursen är framförallt skapad för dig som lider av utmattning eller stressrelaterad ohälsa.

Men den är också relevant om du vill förebygga utmattning eller lära dig att leva ett liv med mindfulness som din följeslagare. 

Kursen är också aktuell, som en grundkurs, för dig som sen vid vidareutbilda dig till SLH Mindfulnesinstruktör för utmattade. Om du blir Mindfulnessinstruktör med kunskaper extra kunskaper om utmattning kan du vända dig mot en större målgrupp än en traditionell mindfulnessinstruktör. 

Kursledare

Marie Ternrud, Malin Larsson, Emilia Möller

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Mindfulness , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Soulful Living
Kungstorpsvägen 8A
23632 Höllviken

På Soulful Living arbetar vi med återhämtning efter utmattning och stressrelaterad ohälsa genom att kombinera mindfulness, meditation, stresshantering samt personlig och andlig utveckling. Återhämtning är ett samlingsbegrepp som bland annat innebär att vi hittar hem till den vi är i...

Läs mer om Soulful Living och visa alla utbildningar.

Highlights