Återhämtningsprogram

Soulful Living, Distans
Längd
40 veckor
Pris
11 995 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
40 veckor
Pris
11 995 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Återhämtningsprogram hos Soulful Living!

Återhämtning är en process på många plan där stöd och hjälp från omgivningen är en viktig del. När vi är utmattade, deprimerade eller känner oss brutna på annat sätt kan det ibland kännas svårt att ge sig ut och söka efter detta stöd. Därför har vi utformat ett Återhämtningsprogram online som du kan delta i hemifrån i din egen takt.Vi som leder detta program har egen erfarenhet av utmattning, återhämtning och många års erfarenhet av att hjälpa andra, både online och genom kurser på plats.

Programmet är baserade på den kunskap och de erfarenheter vi har samlat i vårt arbete med utmattade och stressade människor under de senaste tio åren. Vi har identifierat kärnan i det som som viktigast för vår återhämtning i vårt moderna sätt att leva. Vår livsstil, samhällets kollektiva värderingar och höga krav är bidragande faktorer till samhällets utbredda problematik med stressrelaterad ohälsa. Vi kan inte ändra detta, men vi kan lära ut hur man kan förhålla sig till nutiden och välja det liv som passar de egna behoven med syfte att skapa ett inre lugn.

Programmets karaktär bygger på olika tekniker för att stilla tankearbetet. Du lär dig tekniker för att leva ett liv i vår fulla potential ur ett medvetet andligt perspektiv. I processen har vi hjärtat och själen som vägvisare. I programmet gör vi en resa i vårt inre för att identifiera våra mönster och ge oss nya perspektiv på livet. På resan får du en hel verktygsväska med kunskap om hur du kan finna ett inre lugn. Vi lär oss hur vi kan se våra liv ur ett nytt perspektiv och anamma en livsstil som bygger på frihet, lugn och nya möjligheter. 

Hur kan jag planera min tid?

Du får räkna med att lägga ner ca 4-6 timmar per vecka om du gör programmet i normaltakt. Utöver dessa timmar får du övningar som ska utföras i vardagen. Vill du göra programmet i något långsammare takt så kan du dra ut på det till dubbla tiden, dvs 80 veckor.

Vad ingår mer än lektioner och utbildningsmaterial?

Som stöd i ditt program kan du anmäla dig till föreläsningar, via Zoom. Då kommer du att möta någon av oss 4 lärare som undervisar på programmet. På föreläsningarna har du också möjlighet att ställa frågor. Ditt deltagande är inte obligatoriskt, du behöver bara anmäla ditt deltagande.

Du kan också delta i fokusgrupper, där du tillsammans med några andra studerande kan dyka djupare i vissa ämnen. Vi tillhandahåller ämnen och extramaterial som ni kan utgå från i fokusgruppen. Studerande formar själv grupper om minst 3 personer där ni tillsammans kan diskutera och dyka djupare i ämnet ni väljer. Ditt deltagande i fokusgrupper är frivilligt.

I vår community kan du diskutera innehållet i lektionerna med andra studerande och där kan du även ställa frågor till oss.

Du kan nå ansvarig lärare för din modul via mail, och ansvarig lärare kommer också att ge dig feedback på dina inlämningsuppgifter.

Som en extratjänst erbjuder vi också enskilda samtal till förmånligt pris med några av våra lärare eller en fristående färdig Dipl. SLH Återhämtningsterapeut.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

28 augusti, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

6 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Varför välja Soulful Living?

Bli diplomerad

Distansutbildning

Delbetalning

Målgrupp

Programmet riktar sig främst till dig som är på väg ur en utmattning, eller annan stressrelaterad ohälsa, som behöver stöd i din återhämtning. Men det är precis lika aktuellt om du befinner dig i en annan situation där du upplever att du tappat fotfästet i tillvaron. Programmet ger dig bland annat verktyg för att stilla tankarna, förstå din kropp och vad återhämtning innebär. Detta gör vi bland annat med hjälp av mindfulness, meditationer, personlig och andlig utveckling och stresshantering. I programmet ingår en hel kurs i mindfulness och du får även lära dig kärnan i Återhämtningsterapins centrala 6 gyllene steg mot återhämtning. Vi förser dig helt enkelt med massor av verktyg och kunskap, och du gör jobbet med att plocka in det du lär dig i ditt liv och din vardag.

Kursledare

Marie Ternrud, SLH Återhämtningsterapeut, Klassisk homeopat och Mindfulnessinstruktör

Emilia Möller, SLH Återhämtningsterapeut, Hyposyntesterapeut

Malin Larsson, SLH Återhämtningsterapeut, Mindfulnessinstruktör, Lärare i SLH Återhämtningsyoga

Maria Larsson, SLH Återhämtningsterapeut, Klassisk homeopat, Massör

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Återhämtningsprogram, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Ulrika Svensson
08 feb 2022
Nära men ändå på distans.

Igenkännandet och svaren frågorna som har snurrat i mitt huvud, samt att för första gången på länge jag känner gemenskap. Tack Marie o Emilia att jag äntligen kan förstå och anv...

Visa mer
Soulful Living
Kungstorpsvägen 8A
23632 Höllviken

På Soulful Living arbetar vi med återhämtning efter utmattning och stressrelaterad ohälsa genom att kombinera mindfulness, meditation, stresshantering samt personlig och andlig utveckling. Återhämtning är ett samlingsbegrepp som bland annat innebär att vi hittar hem till den vi är i...

Läs mer om Soulful Living och visa alla utbildningar.

Highlights