Mental träning steg 1 med Unestål -PUMT

Längd
2 år
Pris
19 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill och läs i din egen takt se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
2 år
Pris
19 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill och läs i din egen takt se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 19 800 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Självledarskap

Vill du lära dig mental träning av den bästa? Då har du kommit rätt!

Världskända Lars-Eric Uneståhl grundare och Guru i Mental Träning började med mental träning inom idrotten på 60 talet och har jobbat med det flesta idrotter och  landslag i både VM och OS tävlingar.

Uneståhl har utvecklat den mentala träningen till alla människor och alla områden såsom skola, hälsa, sjukvård, ledarskap mm. Utbildningen finns även på engelska och hans träningsprogram finns på många språk.

Uneståhl har fått många utmärkelser genom åren, utsedd av tidningen chef att vara en av 100 personer som de senaste 50 åren förändrat svenskt näringsliv för alltid genom det nya yrket "Licensierad Mental Tränare"!

Uneståhl är författare till 25 talet böcker inom Mental träning och hypnos. Han har jobbat med mental träning på flera stora företag både i Sverige och internationell. 

På denna utbildning lär du dig att tillämpa den mentala träningen i ditt vardags- och yrkesliv för att må och fungera bättre i alla situationer. Du får fördjupad kunskap och medvetenhet om mentala och fysiska processer och hur dessa styr din livssyn, dina tolkningsmönster, beteenden, föreställningar, värden och prestationer.

Utbildningens syfte

Att utbilda dig i ditt eget personliga ledarskap och att jobba med

 • stresshantering privat och på arbetet.
 • en ständig utveckling och ett livslångt lärande.
 • att livet ses som ett ”gör det självprojekt”.
 • att varje utvecklingsprocess börjar med insikten att du kan skapa din egen framtid.
 • möjligheten att omprogrammera det förflutna.
 • att motivation är ”livets kärna”.
 • att livskvalitet kan och måste skapas av var och en.

Att visa dig hur du med en systematisk mental träning kan

 • nå en avspänd effektivitet så du sparat energi.
 • nå ett bättre självförtroende och en ökad självkänsla.
 • nå en ökad motivation som positivt påverkar prestation och hälsa.
 • nå bättre koncentration och ökad kreativitet.
 • nå en högre livskvalitet.
 • hantera konflikter.
 • bli en bättre chef, lärare, förälder, partner och medarbetare mm.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Starta när du vill och läs i din egen takt

 • Onlineutbildning
 • Distans

Certifiering:

Delkurs 1- 4 ger dig diplomering som Mental Training Practitioner och behörighet att gå steg 2 till Licensierad Mental Tränare.

Du erhåller ditt diplom när du slutfört samtliga delkurser i utbildningen och fått dina PM godkända. Du kan också välja att  läsa utbildningarna för din egen skull utan att tentera av de olika delkurserna, men erhåller då inte något diplom. 

Certifieringsorganisation

Mentala Tränarförbundet Skandinavien.

Info:

Du blir medlem gratis i Unestål Education, vilket innebär att du får nyhetsbrev, erbjudanden information om utbildningar, event, resor, kongresser mm.

Genom att du går vår utbildning  bidrar du till att hjälpa Maya indianer i Guatemala, Vamos Adelante är ett projekt som vi stöder. Läs mer under internationella projekt på vår hemsida.

Målgrupp

 • för dig som vill utvecklas hela livet.
 • för dig som vill kunna hantera stress och spara energi på bästa sätt.
 • för dig som vill bli din egen bästa ledare.
 • för dig som vill vara en förebild att behålla ditt tillstånd inför arbetskamrater, medarbetare din partner och barn.
 • för dig som vill ha balans mellan arbete, familj och fritid.
 • för dig som vill sova bättre, bättre koncentration och fokus.
 • för dig som vill ta bättre beslut.
 • för dig som vill ta eget ansvar för ditt liv.
 • för dig som vill kunna sätta mål och nå dessa på bästa sätt.
 • för dig som vill lära dig hur mental träning fungerar.

Kursinnehåll

Delkurs 1
Mental Grundträning

Denna del utgör grunden för den mentala träningen och för din personliga utveckling. Här lär du dig avslappning, spänningsreglering och en avspänd effektivitet. Genom att sänka din grundspänning når du bättre resultat med mindre energiåtgång, du får en effektiv djupsömn och kan snabbt återhämta dig efter ansträngning. Du tränar också på att försätta dig i ett självhypnotiskt tillstånd med hjälp av ditt ”mentala rum”, en teknik som utgör basen för effektiva förändringar och alternativa kontrollsystem.

Delkurs 2
Självbild och målbild

Kärnan i den personliga utvecklingen utgörs av framgångsfaktorerna SMAK (självbild, målbild, attityd och känsla). I denna delkurs arbetar du med att utveckla din självbild (något som många kursdeltagare upplevt som något av det bästa som hänt dem). Genom att arbeta med målbilder skapar du sedan attraktiva och meningsfulla livsmål och har nu kommit en bra bit på din livsresa.

Delkurs 3
Mental Styrketräning

Mental träning och den positiva psykologin fokuserar på de oerhörda styrkor och fantastiska resurser som finns i varje människa. Att kunna byta fokus från svagheter och problem, till styrkor, lösningar och möjligheter innebär stora och ofta livsavgörande förändringar. Som mentalt stark får du en inre trygghet och säkerhet som också avlägsnar rädslan och oron för framtiden. Du vet att vad som än händer kommer du att klara det och stimuleras, istället för att blockeras av tuffa/höga målsättningar. Mental styrketräning ger dig teknikerna och metoderna för hur du kan växa och bli mentalt starkare.

Delkurs 4
Livskvalitetsträning

Arbetslust och Livsglädje eller Livslust och Arbetsglädje är bland det allra viktigaste för att skapa ett bra liv. I denna avslutande delkurs kombineras arbetet och träningen inom dessa områden med en introduktion i det livslånga lärandet, där den viktigaste läroboken är livet självt.

Fortsatta studier

Efter denna utbildning är du kvalificerad att fortsätta med steg 2 som leder till titeln "Licensierad Mental Tränare".

När du sedan är godkänd och licensierad mental tränare och bygger på med vår grundutbildning till "Certifierad Internationell Coach" får du ett tilläggsdiplom som "Diplomerad Mental Coach"

Du får även marknadsföra dig gratis på våra hemsidor och kan även få uppdrag av oss.

Upplägg

Detta är en online utbildning där du bestämmer själv när du tar dina lektioner.
Ett kurspaket skickas hem till dig med posten, kurspaketet innehåller en kurspärm och ett 20-tal böcker.
Du får även tillgång till studieplattformen Coursio där du tittar på filmlektioner och lyssnar på de ljudfiler som kursen innehåller. Vi har en specialdesignade app för utbildningen som du får åtkomst till, via appen är det lätt att lyssna på den mentala träningen vart du än befinner dig.

Utbildningen är uppdelad på 4 delkurser. Efter varje delkurs skickar du in de uppgifter som begärs och ett personligt PM. Du får personlig feedback från vår examinator efter varje slutförd delkurs. 

Tid & plats

Anmäl dig när du vill, läs i din egen takt. Du har hela 2 år på dig att bli klar.

Varmt välkommen!

Investering

I samarbete med Human Finans erbjuder vi flera alternativ till delbetalning av dina utbildningskostnader. Du kan t.ex. räntefritt dela upp din betalning i 12 eller 24 månader.

Kursledare

Fil.Dr, Professor i tillämpad Psykologi och Mental Träning, grundare av Unestål Education AB. Lars-Eric har publicerat ett 20-tal böcker och över hundra forskningsrapporter. Lars-Eric har även arbetat med nationella och olympiska team samt många företag i en rad olika länder. Grundare av ISMTE – the International Society of Mental Training and Excellence och tillsammans med Joseph O´Connor medgrundare av ICC – the International Coaching Community. För svenska folket mest känd för de mentala träningsprogram som flera hundra tusen använt sedan 1970-talet. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Mental träning steg 1 med Unestål -PUMT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 48 recensioner
Skriv en recension
5/5
Gerard Müller
21 jun 2023

Ledarskap förutsätter självledarskap, vilket i PUMT bygger på utvidgad verktygslåda.

5/5
Therese Nyström
14 jun 2023

Jag vill rekommendera SLH:s PUMT-utbildning därför att: Den på riktigt har gett mig känslan av att jag ansvarar för mitt välbefinnande - det finns något magiskt i det - det bety...

Visa mer
4/5
Marika Karlsson
31 maj 2023

Det har fått mig att reflektera över mig själv på ett sätt som jag tidigare aldrig gjort. Jag har tvingats jobba inåt, dvs lyssna till mig själv och vad jag innerst inne vill me...

Visa mer
Unestål Education
Hagalundsvägen 4
70230 Örebro

Unestål Education - Uneståls kvalitetssäkrade utbildningar inom mental träning, coaching, Ledarskap, stresshantering och NLP mm.   Vi är ett av marknadens äldsta utbildningsföretag i Sverige, med fokus på diplom och certifieringsutbildningar i personligt ledarskap, interna företagsutbildningar, mental träning, coaching och NLP....

Läs mer om Unestål Education och visa alla utbildningar.

Highlights