Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad Mental Tränare via TMB

Alexandra J.B
Kort om utbildningen
6 månader
32 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-02-02 - Distans
Onlineutbildning
Distans, Malmö
Svenska
Mental tränare - Trainer of Mind and Brain

Kursbeskrivning

Trainer of Mind and Brain, förkortat TMB, är en ny och komplett utbildning till mental tränare. Utbildningen ger dig den kunskap du behöver för att framgångsrikt hjälpa människor i deras utvecklingsprocess. Fokus ligger på kunskapen om hjärnan och dess funktioner och hur vi genom mental träning kan öka vår livskvalitet. Grunden i TMB är att öka medvetenheten om kroppen som helhet och hur vårt mentala tillstånd påverkar vår hälsa. 

I Trainer of Mind and Brain möter den traditionella mentala träningen framtidens verktyg neuroplasticity training och ger en oslagbar kombination. Förutom detta rustar utbildningen också för att kunna arbeta professionellt med samtal och handledning av klienter. 

Yrket ger dig möjligheten att arbeta i den form som du trivs bäst, vare sig det handlar om gruppsamtal, föreläsningar eller via en helt egen online baserad mottagning.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som har ett stort intresse för personlig utveckling och som vill jobba med individer som vill gå från ”good to great”. Inga direkta förkunskaper krävs men ett intresse för psykologi och hur vår hjärna fungerar, samt en tilltro till individers förmåga att förändras, är grundläggande.

Trainer of Mind and Brain är dessutom ett utmärkt alternativ till vidareutbildning för redan verksamma coacher, terapeuter och beteendevetare.

Kursinnehåll

Utbildningens innehåll:

Modul 1:1 - Hjärnan, plasticitet, biologi & medvetande

I modul 1:1 fokuserar vi på att lägga grunden och få en förståelse för
hjärnan och dess uppbyggnad. Vi slänger oss också direkt in i det viktigaste
området av alla inom mental träning - positive neuroplasticity training (NPT). Trots betoning på teori läggs vikten vid att knyta kunskapen till mental träning samt att
belysa psykologiska myter som bör undvikas

Modul 1:2 - Förändrat medvetandetillstånd och interoception

Modul 1:2 fokuserar på de delar som ingår i grundläggande mental träning,
nämligen förändrat medvetandetillstånd. Vi ser på vad forskningen säger
om vårt medvetande och vilka metoder som aktivt berör, eller till och med
kräver, det förändrade medvetandetillståndet. Vi ser närmre på innebörden av begreppet ©TheReceivingMode och dess många fördelar.

Modul 2:1 Mental träning & det professionella samtalet

Denna modul är uppdelad i två ämnen. Vi börjar med en
djupdykning inom mental träning där vi lär oss grunderna i den svenska
modellen utifrån Lars-Eric Uneståhl. Därefter lär vi oss om samtalet som verktyg och hur vi blir säkra i vår roll som samtalsledare. Vi pratar om kroppsspråk, priming liksom om etik & moral. Intentionen är att du som deltagare ska börja ta dig an
en övningsklient (eller flera) där du prövar någon av de metoder vi gått
igenom i tidigare moduler.

Modul 2:2 - Mental träning & det professionella samtalet

I modul 2:2 tittar vi på tillvägagångssätt att kombinera olika metoder utifrån
specifika områden som stress, självkänsla eller prestation. Parallellt pratar vi
om samtalets upplägg utifrån ©Samtalsfyrkanten och får en egen studiedag tillägnad litteratur & cases. Efter denna modul är det dags att öka på klienterna och på så sätt trappa upp samtalsträningen.

Modul 3:1 - Hjärnhälsa / Neurohacking 

I modul 3:1 går vi in på området hjärnhälsa och ser vad forskningen har att
säga om neurohacking. Hur påverkar vår livsstil hjärnans plasticitet och
kognitiva funktioner och vad kan vi göra för att säkerställa optimal funktion?

Modul 3:2 - Framtidsvisioner, avslut & certifiering


I den allra sista delen lär vi oss mer om företagande och entreprenörskap. Hur kan vi nu använda oss av mental träning som yrkesverksamma? Vi blickar framåt och diskuterar olika tillvägagångssätt för att snabbt komma ut och praktisera det vi lärt oss. Betoning ligger på grundläggande kunskap om marknadsföring, försäljning och tjänsteupplägg. 


Litteraturlista tillkommer.

Upplägg

Utbildningen består av 6 utbildningstillfällen a 2 dagar.

Självstudier utifrån den aktuella kurslitteratur som presenteras sker mellan utbildningsträffarna. Förutom detta ligger fokus på studentens egna mentala träning i enlighet med de metoder och tekniker som presenteras i utbildningen. Tid & plats

Tid: torsdagar & fredagar 09.00 – 16.00 

Kursstart  2 februari 2023

Avslut  juni 2023

Datum för starten 2023

2 - 3 februari

2 - 3 mars

30 - 31 mars

27 - 28 april 

25 - 26 maj

15 - 16 juni

Investering

Investeringen är 32 000 SEK exklusive moms. Kostnaden faktureras och skall vara betald till fullo vid utbildningsstart.

EARLY BIRD ANMÄLAN  7 NOV - 12 DEC

Anmäl under denna period och få: 

 • 3 timmars privat konsultation på köpet (värde 5 400:-)
 • Anmälningsavgift 25%, resterande betalas i början på februari.

  Villkor & regler gäller.

Erbjudande

 • EARLY BIRD ANMÄLAN  7 NOV - 12 DEC

  Anmäl under denna period och få: 

  • 3 timmars privat konsultation på köpet (värde 5 400:-)
  • Anmälningsavgift 25%, resterande betalas i början på februari.

  Villkor & regler gäller. OBS, utbildningen har begränsat antal platser! Först till kvarn.

Kursledare

Alexandra J.B

Alexandra

”Den största drivkraften i arbetet som mental tränare är att se hur livet förbättras för klienterna när deras egen kraft och förmåga till förändring tas fram. Ofta är det endast små justeringar i tanke och beteende som skapar nya förutsättningar för självförverkligande, mentalt välmående och ökad livsglädje.”

Med akademisk utbildning inom psykologi och humaniora är Alexandra J.B idag grundare till TMB Institute och lärare i yrkesutbildningen Trainer of Mind and Brain. Förutom att vara utbildare har hon mångårig erfarenhet som personlig mental tränare och high performance coach.

Sociala medier har varit ett viktigt verktyg där Alexandra skrivit om och synliggjort mental träning under lång tid. Efterfrågan på en utbildning inom ämnet har av den anledningen uppstått och våren 2021 lanserades Trainer of Mind and Brain.

Instagram: alexandra.j.b

Facebook: Alexandra J.B

Examen, diplom m.m.

Trainer of Mind and Brain ger en Certifiering till Mental Tränare / Mental Training Practitioner.

Certifikatet är ett bevis på att du, efter genomförd utbildning, erhållit de kunskaper som är avgörande för att arbeta yrkesmässigt med mental träning och NPT.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Mental Tränare via TMB, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 5 recensioner.

Marie Persson
Den här utbildningen till mental tränare ligger helt rätt i tiden med sitt grund i forskning om hjärnan. Alexandra är en underbar lärare som kan framföra fakta på ett informativt men lättsmält sätt. En annan sak som har varit värdefullt är att vi har haft många diskussioner under kursens gång, vilket har hjälpt mig att se saker ur olika perspe...
Visa mer
Helena Johannessen
Utbildningen är verkligen helt rätt om du väljer att göra den fysiskt på plats. Vi fick äran att testa båda delar, så utifrån den erfarenheten är detta en utbildning som verkligen ni vill ta del av på plats. Det material och samtal samt Alexandras härligt inspiration genom fysik och mental närvaro är totalt skillnad på distans. Detta är en ...
Visa mer
Marie Wigunsjö
Utbildade mig till Mental Tränare via TMB med Alexandra J.B. Eftersom jag vet att grundstenen till all slags utveckling, vare sig det är privat eller i företagande - är att jobba med sig själv. Speciellt med att träna hjärnan. Varför gick jag hos Alexandra? Därför att hon är unik i att blanda både vetenskapen och det lilla vi vet om omedvetan...
Visa mer

Alexandra J.B

TMB Institute är en plats för kompetensutveckling inom mental träning och personlig utveckling med syfte att utbilda och utveckla framtidens mentala tränare. Institutet erbjuder en ny och unik plattform för mental träning i Sverige.   Grundare bakom TMB Institute är...


Läs mer om Alexandra J.B och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Alexandra J.B

Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifierad Mental Tränare via TMB från Alexandra J.B, fyll i dina uppgifter: