Unik retreat för erfarna ledare – Resan inåt

MiL Institute, i Chalais
Längd
5 dagar
Pris
39 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
25 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
5 dagar
Pris
39 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
25 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 39 000 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Självledarskap

Programmet Resan inåt är en retreat som erbjuder dig möjligheten att möta dig själv som ledare. Platsen vi reser till är Chalais, ett kloster i de franska alperna beläget i storslagen natur på 900 meters höjd nära Grenoble.

För tionde gången erbjuder vi våra programdeltagare, som enda grupp från Sverige, den unika möjligheten att vistas på denna plats under fem dagar; en tid för att hämta andan, att hinna ikapp dig själv och att reflektera på djupet kring det som varit, nuet och det som väntar i ditt liv.

Tid för reflektion
Ledarskapets alltmer pressande krav förutsätter en hållbar personlig utveckling som bara kan uppnås genom mer tid för reflektion, en större medvetenhet om de värden som står på spel och ett aktivt och långsiktigt förhållningssätt till vad du själv vill uppnå som ledare och som människa. Med Resan inåt för ledare får du tid för dessa avgörande frågor. En retreat och utvecklingsresa för ledare som söker ett hållbart förhållningssätt till ett intensivt yrkesliv.

Här hittar du lugn och ökad medvetenhet
Vi reser bort för att komma nära oss själva. Vi lämnar det mesta för att stärkas inifrån och för att kunna leva mer framåtlutade. Vi tillbringar fem dagar i avskildhet för att hitta tillbaka till det väsentliga när det gäller prioriteringar, relationer och arbetets syfte.

Retreaten är utformad som en enskild och gemensam process. Varje deltagare får hjälp att fördjupa den egna reflektionen genom bl a enskilda samtal med reseledarna. Samtidigt är man en del av en grupp som delar insikter och upplevelser och där alla både ger och tar.

Målet är att skapa möjlighet, lugn och riktning, enskildhet och gemenskap, ny kraft och personlig mening i ditt ledarskap.

Platsen
Monastère de Chalais, Frankrike
Resan inåt för ledare är en retreat som genomförs i Chalais som är beläget i en spektakulär naturskön miljö på 900 meters höjd i franska alperna, nära staden Grenoble.

Klosterkyrkan uppfördes på 1100-talet i klassisk romansk stil. Idag är Chalais hem till ett tjugotal nunnor tillhörande dominikanorden som viger sina liv åt bön, arbete och gästfrihet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

25 november, 2024

 • Öppen utbildning
 • Chalais

Ur innehållet

Nyttan för dig och din organisation

 • Fördjupad självinsikt genom reflektion och andras feedback

 • Reflektion över egna värden som en förutsättning för värderingsgrundat ledarskap

 • Tydligare och tryggare ledarskap som leder till ett hållbart och medvetet sätt att navigera både för dig själva och dina medarbetare

 • Coachning, enskilt och i grupp

 • Personligt ledarskap

Några teman som berörs under programmet

 • Fynd och förlust i min historia

 • Att välja och välja bort i mitt liv

 • Mina personliga hinder för förändring

 • Splittring och enkelhet i sättet att vara

 • Det föränderliga och det bestående i min identitet

Omfattning och pris

Fem dagar

SEK 39 000
SEK 33 000 för medlemsföretag


Dina MiLhandledare under Resan Inåt

Axel Carlberg

Programchef handledare och individuell coach i MiL Institute.
Doktor i etik och diplomerad coach. Lång erfarenhet av arbete med personlig utveckling från mer än 20 års arbete i kloster. Axel har även tidigare arbetat som präst och själasörjare. Idag är han personlig coach, forskare i etik och analytiker bl.a. för EU-kommissionen i Bryssel.

Charlotte Henschel

Charlotte är legitimerad psykolog med gedigen erfarenhet av ledarskapsutveckling och ledningsgruppsutveckling. Hon har specialiserat sig inom ledarskap- och organisationspsykologi, med kommunikation och involvering som ledstjärnor.

Sagt om programmet

"En resa som alla skulle få möjlighet att göra, en stark och värdefull erfarenhet som jag redan använt i mitt ledarskap och på hemmaplan."

"Ett mycket bra tillfälle att sammanställa sina värderingar - nu står jag stabilare som chef med helgjuten grund av genomtänkta värderingar att leda utifrån. "

"Att vara i en så speciell miljö som klostret med de underbara systrarna gjorde att jag öppnade upp för alla de stora frågorna i livet - så miljön var nog avgörande. Men också det lite lättsamma förhållningssättet till de tunga ämnena - det öppnade upp för både mod, allvar och skratt!"

"Den bästa utbildning jag gått på"

"Programledarna delade med sig av sina erfarenheter och kunskaper på ett helt fantastiskt sätt!"

"Programledarna var fantastiska både på att bidra med spännande pusselbitar ur teorier och litteratur men också väldigt generösa med att dela med sig av sig själva."

"Resan inåt gav goda samtal kring de viktigaste frågorna i livet - som livshjulet, värdegrunder, vänner, det givna och det valda... Det viktigaste blev att jag fick en möjlighet att få ihop en hel bild av mitt liv och förhållningssätt och därmed en möjlighet att välja väg framöver."

"Resan inåt gav mig insikten att mitt liv är fyllt av bra saker och att jag kan påverka mycket av det jag vill ändra."

Målgrupp

Programmet vänder sig till dig som har direkt eller indirekt ledaransvar och som vill fortsätta att utveckla ditt personliga ledarskap och bygga mod och trygghet. Du har behov av att hitta balans och självkännedom samt hitta ett aktivt förhållningssätt för att förflytta dig och kunna styra i ständig förändring och ett komplext yrkesliv.

Tid & plats

25-29 november 2024

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Unik retreat för erfarna ledare – Resan inåt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
MiL Institute
Nordenskiöldsgatan 24
211 19 Malmö

MiL Institute – Kvalificerad ledar- och verksamhetsutveckling

MiL Institute är ett internationellt managementinstitut och nätverk som erbjuder: Öppna ledarskapsprogram Verksamhetsutveckling Skräddarsydda ledarutvecklingsprogram Ledningsgruppsutveckling Coachning MiLs lärfilosofi, Action Reflection Learning® (ARL) är vårt varumärke. Vi arbetar med utveckling och förändring som leder både till mer effektiva och mer...

Läs mer om MiL Institute och visa alla utbildningar.

Highlights