GDPR och informationssäkerhet

Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Grundkurs i dataskydd för nyanställda eller för anställda med nya ansvarsområden inom dataskydd.

Försäkringsbranschen hanterar i sin verksamhet en stor mängd känsliga personuppgifter om sina kunder och andra intressenter. Under kursen går vi igenom de regelverk som styr hantering av personuppgifter, framförallt dataskyddsförordningen och dataskyddslagen. 

Vi går även igenom konkreta åtgärder som försäkringsbolag behöver vidta i sin praktiska vardag. Det blir diskussioner om hur dataskyddsförordningens regler ska tolkas i olika situationer som typiskt sett uppkommer i försäkringsbranschen, till exempel hanteringen av känsliga personuppgifter om hälsa och fackmedlemskap. Det blir många praktiska delar där vi går igenom steg för steg hur man ska hantera till exempel konsekvensbedömningar, incidenter och den löpande tillsynen. Vi kommer även att diskutera tekniska och organisatoriska åtgärder för att uppnå en god informationssäkerhet för personuppgifter.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig inom försäkringsbranschen som är ny inom området och ska arbeta som DPO/ dataskyddsombud, personuppgiftsombud,  compliance-/ regelverksansvarig, CIO eller IT-säkerhetsspecialist. Kursen passar även dig som är internrevisor, system- eller processägare, kontorschef/operativ chef/COO, riskansvarig eller försäkringsförmedlare. Det krävs inga särskilda förkunskaper för att delta i kursen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om GDPR och informationssäkerhet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 8 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
16 mar 2021

Mycket bra föreläsare

5/5
Kursdeltagare
16 mar 2021

Jag fick med mig massa matnyttig information som jag praktiskt kommer kunna använda i mitt dagliga arbete. Kursen var långt över mina förväntningar!!

4/5
Kursdeltagare
16 mar 2021
Svenska Försäkringsföreningen
Karlavägen 108, 6tr
11526 Stockholm

Svenska Försäkringsföreningen är en fristående förening, etablerad 1875, som arbetar med kompetensutveckling och nätverkande för anställda i försäkrings- och pensionsbranschen. Kompetensutveckling för försäkringsbranschen Svenska Försäkringsföreningens arbetar för att öka medlemmarnas attraktionskraft genom att erbjuda både yrkesspecifik och generell kompetensutveckling inom...

Läs mer om Svenska Försäkringsföreningen och visa alla utbildningar.

Highlights