Förvaltningslagen e-kurs

SIPU, Distans
Längd
3 timmar
Pris
1 995 SEK exkl. moms
Längd
3 timmar
Pris
1 995 SEK exkl. moms
Från 1 995 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Förvaltningslagen

Förvaltningslagen e-kurs

Lär dig hur förvaltningslagen påverkar dig och din organisation. Denna e-kurs ger dig en grundlig och pedagogisk genomgång av förvaltningslagen.

Tre anledningar att gå e-kursen om förvaltningslagen:

  • Lär dig om serviceskyldighet och samverkan mellan myndigheter
  • Du får kunskap om åtgärder vid försenad handläggning (s.k. dröjsmålstalan)
  • Du får lära dig mer om rutiner för korrekt och effektiv ärendehandläggning

Lär dig grunderna i förvaltningslagen

Förvaltningslagen är grunden för svensk förvaltning och innehåller viktiga principer som berör alla som arbetar i offentlig tjänst.  Denna e-kurs ger dig en grundlig och pedagogisk genomgång och introduktion till förvaltningslagen.

Du får bland annat lära dig om vilken serviceskyldighet myndigheter har och även hur samverkan mellan myndigheter kan ske. Dessutom går e-kursen igenom myndighetens utredningsansvar och kommunikationsskyldighet, kraven på tolkning och översättning, vilka åtgärder som ska ske vid försenad handläggning och hur beslut kan ändras, överklagas och verkställas. 

Innehåll

E-kursen innehåller följande avsnitt

  • Grunderna för en god förvaltning
  • Ärendehandläggning
  • Myndigheternas åtaganden och skyldigheter
  • Beslut

Målgrupp

För dig som är:

Tjänsteperson eller politiker i offentlig förvaltning, eller i annan roll och vill få en introduktion om lagstiftningen och regelverken som styr offentlig förvaltning.

Tid & plats

E-kursen tar ca 2-3 timmar att genomföra. När du bokar dig får du en inloggningslänk inom 48 timmar (vardagar). Licensen är personlig och du har tillgång till e-kursen i 6 månader.

Kursledare

Utbildningsledare

Sofia Donner är jurist och föreläsare med specialisering i offentlig rätt. Hon har arbetat flera år på domstol, senast som domare, där hon även utbildat nyanställda inom Sveriges Domstolar i offentlighet och sekretess. Hon arbetar för närvarande som senior bolagsjurist på ett stort telekombolag med GDPR samt offentlighet och sekretess. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Förvaltningslagen e-kurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SIPU
Convendum
Fleminggatan 18
112 26 Stockholm

SIPU

Vi skapar utbildningar för dig inom offentlig sektor – utifrån ditt behov av kompetensutveckling. Med en omfattande utbildningskatalog, framförallt för offentlig sektor, genomför vi cirka 300 utbildningar om året. Vi har över 40 års erfarenhet som utbildningsleverantör. Utbildningarna genomförs som öppna digitala...

Läs mer om SIPU och visa alla utbildningar.

Highlights