Inga recensioner än

Affärsmannaskap för IT-specialister

Längd
2 dagar
Pris
18 950 SEK exkl. moms
Längd
2 dagar
Pris
18 950 SEK exkl. moms
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

En utbildning för dig som IT-specialist och som vill göra fler, större och bättre affärer. Det handlar i grunden om att förstå hur ens företag tjänar och använder pengar (eller andra resurser), hur ens kunder tjänar pengar och att sedan kunna använda den kunskapen för att ta och kommunicera smartare beslut.

Vi lyfter blicken och ökar affärsförståelsen för företagets totala affär. Inspireras av de senaste trenderna och de främsta utmanarna för att med full kraft landa i verktyg som förnyar dig och din affär.

Ett starkt affärsmannaskap är en viktig egenskap hos alla inom ett företag, inte enbart cheferna eller säljare. Det gäller idag särskilt för dig som driver digitalisering inom affärsstöd, automatisering och erbjudandeutveckling. Det vill säga strategisk utveckling och beslut som är avgörande för att skapa det bästa affärsresultatet för ditt företag och era kunder.

Alla behöver inte, och ska inte, vara säljare men alla kan vara säljande och bidra till den totala affären och kundupplevelsen. Faktum är att allt fler jobbeskrivningar inkluderar affärsmannaskap som en nyckelkompetens för de flesta roller inom en organisation.

Med denna utbildning får du

 • Kraftfulla verktyg för att beskriva, utmana och designa konkurrenskraftiga affärsmodeller och erbjudanden
 • Djupgående förståelse av vad som driver lönsamhet, kassaflöde och tillväxt
 • Mod och förmåga att sälja som dina kunder vill köpa
 • Coachning medan du utvärderar er egen position på marknaden och utvecklar er affärsmodell

Målgrupp

Du som vill förstå hur man skapar det bästa affärsresultatet för sitt eget företag och sina kunder.

 • Specialist inom IT och digitalisering
 • Ingenjör
 • Tjänste- och produktutvecklare
 • IT-arkitekt
 • Verksamhetsarkitekt
 • Digitaliseringsstrateg
 • Entreprenör

Kursinnehåll

 • Affärsmässighet – för lönsamma affärer
 • Affärsmodellen – din affärskarta
 • Kundinsikt 360
 • Ett nytt förhållningssätt
 • Affärsekonomi 101
 • Kanaler
 • Vintergatan

Upplägg

Affärsmannaskap är en 2-dagarskurs för dig som vet att spetskompetens inom både affärs- och digital utveckling krävs för att lyckas på marknaden idag. Vi behandlar strategier, metoder och verktyg som är direkt användbara för att du och din organisation bättre ska bemästra affärsmässighet och lönsamhetstänk. På kursen ger vi också tid att utvärdera er egen position på marknaden och utveckla nya affärsmodeller samt kundvärden direkt i er egen verksamhet.

När kunskap och handlingskraft går hand i hand bygger vi styrka. Under kursen jobbar vi praktiskt med insikter som har prövats i verkligheten och som du kan omvandla till action. Vår mission är att ta dig och din verksamhet till nästa nivå.

Kursledare

Robert Elm har varit rådgivare till företag och organisationer i 15 år. Han har lett och varit stöd i transformationsarbeten för små tillväxtföretag och stora koncerner såväl i Sverige som internationellt. Gemensamt för uppdragen har varit behovet att ställa om till nya förhållanden genom att ersätta gamla affärsmodeller med nya. Innan dess har han haft ledarroller på olika nivåer inom Ericsson, ABB och Bombardier med stationeringar i Europa och Asien. Han är i grunden civilingenjör och ekonom med fokus på affärsutveckling, affärsmodellinnovation och digital transformation. Robert är en internationellt efterfrågad föreläsare och utbildare inom entreprenöriell affärsutveckling.

Torbjörn Olsson har arbetat med affärs- och verksamhets-utveckling i mer än 20 år både i Sverige och internationellt. Uppdragen har omfattat stora globala koncerner och mindre lokala verksamheter. Gemensamt för alla dessa verksamheter har varit nödvändigheten att förstå och förbättra kundupplevelsen och bygga förmågan i att utveckla bättre affärer i alla aktiviteter från marknadsanalys till leverans och kundsupport. Han är i grunden maskiningenjör med fokus på strategi och digitaliseringens möjligheter i affärsutvecklingen. Torbjörn är rektor i utbildningen certifierad verksamhetsarkitekt och lärare inom affärsutveckling i andra certifieringsprogram.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Affärsmannaskap för IT-specialister, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Dataföreningen Kompetens
Fleminggatan 7
112 26 Stockholm

Dataföreningen Kompetens är Dataföreningen i Sveriges utbildningsbolag för kompetensutveckling inom IT-arkitektur, verksamhetsledning, objektledning och informationssäkerhet.Vårt utbud är inriktat på högre vidareutbildning med kompetensutvecklingssteg som ger en påtaglig verksamhetsnytta och tydliga karriärsteg. Vi erbjuder såväl uppdateringar inom aktuella spetsområden som fördjupningar...

Läs mer om Dataföreningen Kompetens och visa alla utbildningar.

Highlights