Styrning och samverkan med pm3

Längd
2-dagarskurs
Längd
2-dagarskurs
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

pm³ är en styr- och samverkansmodell som stärker organisationers verksamhetsutvecklingsförmåga. pm³ utgår i grunden från ett verksamhets- och kundperspektiv. Det möjliggör styrning utifrån ett tvärfunktionellt perspektiv där kompetens om både verksamheten och om tekniken möts i ett gemensamt uppdrag för att skapa såväl ökat kundvärde som intern effektivitet.

En modern tillämpning och användning av pm³ styr en organisations verksamhetsutveckling genom hela kretsloppet; innovation, utveckling, förvaltning och avveckling.

Du lär dig under utbildningen:

 • Skapa verksamhetsorienterade objekt
 • Tydliggöra styrbara uppdrag
 • Förstå styrstrukturen för uppdrag i samverkan

Målgrupp

Modellen pm³ lanserades första gången 2006 och uppdateras kontinuerligt. Kursen passar både dig som behöver förstå grunderna i pm³ eller vill få en uppdatering av tidigare utbildning och kunskap.

Då pm³ bygger på samverkan mellan verksamhetsroller och IT-roller, för att säkerställa att utvecklingen mellan verksamheten och IT hänger samman, är utbildningen relevant för dig som arbetar operativt såväl som taktiskt eller strategiskt med verksamhetsutveckling. Vidare är kursen relevant för dig som vill följa med i utvecklingen av styrning och samverkan. Modellen pm³ utvecklas löpande med en ny release varje år och utbildningen utgår alltid från det senaste årets modellversion.

Kursinnehåll

 • Introduktion till styrning och samverkan
 • Grundsyn på förvaltnings- och utvecklingsverksamhet
 • Tillämpapm³
 • De fyra komponenterna som bygger upp pm3-modellen
  ○ Verksamhetsorienterad objektindelning
  ○ Styrbara uppdrag
  ○ Styrstuktur för uppdrag i samverkan
  ○ Integrerade styrprocesser

Under kursen blandar vi genomgångar i föreläsningsform med grupparbeten, praktikfall och diskussioner. 

Praktikfall och grupparbeten är baserade på verkliga situationer där deltagarna får till uppgift att lösa olika förvaltningssituationer med hjälp av pm³.

Kursledare

Kursledare för pm³ grund är företaget På:s kunniga och uppskattade utbildare med erfarenhet av praktiska pm³-tillämpningar inom såväl näringsliv som offentlig sektor.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Styrning och samverkan med pm3, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 13 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Petra Svanborg, UMU
13 sep 2019

Jag har verkligen lärt mig massor. Förutom kunskaper också ett nytt självförtroende i förvaltningsledarrollen.

5/5
Helene Rundqvist
13 sep 2019

Jag tar med mig förvaltningsmodellen och dess styrningsdelar till mitt företag för att starta upp en förvaltning över de olika objekten.

5/5
Petra Svanborg, UMU
13 sep 2019

Mycket bra och matnyttig introduktion till pm3. Ovanligt att gå en utbildning där precis allt som sägs känns relevant :-)

Dataföreningen Kompetens
Fleminggatan 7
112 26 Stockholm

Dataföreningen Kompetens är Dataföreningen i Sveriges utbildningsbolag för kompetensutveckling inom IT-arkitektur, verksamhetsledning, objektledning och informationssäkerhet.Vårt utbud är inriktat på högre vidareutbildning med kompetensutvecklingssteg som ger en påtaglig verksamhetsnytta och tydliga karriärsteg. Vi erbjuder såväl uppdateringar inom aktuella spetsområden som fördjupningar...

Läs mer om Dataföreningen Kompetens och visa alla utbildningar.

Highlights