Certifierad informationssäkerhetsarkitekt

Längd
3-dagarsprogram
Pris
24 950 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
3-dagarsprogram
Pris
24 950 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 24 950 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Hoten mot information och IT-system blir fler och allvarligare och de ändrar dessutom skepnad kontinuerligt. Detta är inte bara en intern fråga för den egna verksamheten utan berör alla inblandade.

Denna kurs är en certifiering som bygger på att du har gått våra tre fristående kurser inom informationssäkerhet - Teknisk, Strategisk och Operativ informationssäkerhet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

27 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Efter denna utbildning kan du

Som certifierad informationssäkerhetsarkitekt har du visat att du:

  • har en bred och djup kunskap inom informationssäkerhet som motsvarar innehållet i standarden ISO/IEC 27000
  • kan leda och driva aktiviteter inom informationssäkerhet, till exempel riskanalyser
  • kan diskutera tekniska och administrativa säkerhetslösningar med experter, exempelvis i rollen som beställare av produkter eller tjänster
  • har förståelse för värdet och betydelsen av en god informationssäkerhet och kan motivera detta inför andra aktörer i din verksamhet

Målgrupp

Du som önskar ett bevis på dina kunskaper och har genomfört de tre kurserna:

  • Strategisk informationssäkerhet
  • Teknisk informationssäkerhet
  • Operativ informationssäkerhet

Upplägg

Kursen är den avslutande kursen i informationssäkerhet. Du som har gått alla tre fristående kurserna inom en tvåårsperiod har möjlighet att genomföra denna tredagarskurs och certifiera dig som informationssäkerhetsarkitekt.

Certifieringen sker i en fjärde kurs som omfattar tre dagar fördelade på två avsnitt (1+2 dagar). Första avsnittet genomförs under en dag och består av en tentamen och utdelning av hemuppgift.

Hemuppgiften sker genom att praktisera de kunskaper som inhämtats under kurserna i den egna organisationen. Detta ger en direkt nytta för organisationen utöver den egna kompetensutvecklingen. Du förväntas lägga cirka 40–60 timmar på detta.

Det andra kurstillfället består av två dagar. Här ska du som deltagare presentera ditt arbete och resultat för övriga deltagare.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad informationssäkerhetsarkitekt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Dataföreningen Kompetens
Fleminggatan 7
112 26 Stockholm

Dataföreningen Kompetens är Dataföreningen i Sveriges utbildningsbolag för kompetensutveckling inom IT-arkitektur, verksamhetsledning, objektledning och informationssäkerhet.Vårt utbud är inriktat på högre vidareutbildning med kompetensutvecklingssteg som ger en påtaglig verksamhetsnytta och tydliga karriärsteg. Vi erbjuder såväl uppdateringar inom aktuella spetsområden som fördjupningar...

Läs mer om Dataföreningen Kompetens och visa alla utbildningar.

Highlights