Certifierad Objektledare

Längd
12-dagarsprogram
Pris
94 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
12-dagarsprogram
Pris
94 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 94 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Certifierad Objektledare/Förvaltningsledare är en nyckelroll för att lyckas ta en organisations strategier till handling och därigenom realisera digitaliseringens möjligheter. Med stöd av styr- och samverkansmodellen pm³ får du genom utbildningen kunskap i att skapa balans mellan stabilitet och säkerhet i befintliga leveranser med ny innovativ utveckling.

En modern tillämpning och användning av pm³ styr en organisations verksamhetsutveckling genom hela kretsloppet; innovation, utveckling, förvaltning och avveckling. Utbildningen Certifierad Objektledare/Förvaltningsledare är uppdelad i sex delar där du får lära dig hur du lyckas i rollen som objektledare med hjälp av pm³ och ökad insikt om dina styrkor och drivkrafter. Vi varvar teori med praktiska övningar, diskussioner och case.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

11 mars, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

Efter denna utbildning kan du

 • Skapa ordning och reda genom att hitta balansen mellan stabilitet och utveckling samt en tydlig ansvarsindelning
 • Hjälpa till att prioritera – möjliggör att varje nivå har förmåga att fatta beslut inom sitt område för att hantera olika planeringshorisonter
 • Skapa effektivare behovs- och resurshantering för hantering och utveckling av verksamheten med en ökad förmåga att klara av oförutsedda behov
 • Skapa behovsdriven organisering genom att engagera rätt personer beroende på uppdrag

Övrigt

Objektledare eller Förvaltningsledare?

I och med utvecklingen av pm³ som styr- och samverkansmodell blir det inte längre relevant att använda separata styrmodeller för förvaltning och utveckling. Framgången ligger i stället i att hantera dem integrerat för att svara upp mot verksamheters, och dess kunders, behov av förflyttning såväl som stabilitet.

Det styrbara uppdraget innehåller då både förvaltning och utveckling, och den ledande taktiska rollen benämns som Objektledare. Men vilken tillämpning av pm³ som används beror på den unika organisationens behov, mål samt önskade effekter - vilket gör att rollen Förvaltningsledare finns kvar som alternativ i modellen såväl som i utbildningen, och är dessutom relevant för vissa organisationer.

Målgrupp

 • Arbetar, eller planerar att arbeta, med styrning och ledning av förvaltnings- och utvecklingsverksamhet
 • Leder en objekt- eller förvaltningsorganisation

Kursinnehåll

Avsnitt 1 – introduktion

 • Målet är att du ska förstå vad styrning och samverkan innebär i en tid där digitalisering ligger högt på agendan och objektledarens viktiga roll i detta sammanhang. Avsnittet ger även en översikt av strukturen i pm³ modellen.

Avsnitt 2 – Tydligt ansvarsområde och spelplan för objektledaren (objektet och objektorganisationen) 

 • Målet är att du ska förstå hur innehållet i objektet påverkar objektorganisationen och objekt- eller förvaltningsledarrollen

Avsnitt 3 – Framgångsrik objektledning

 • Fokus på ledarrollen för objektledaren.

Avsnitt 4 – En plan för stabilitet och förflyttning 

 • Målet är att du ska förstå och kunna tillämpa målstyrning för att säkra balans mellan stabilitet och realisering av organisationens digitala mål och strategier.

Avsnitt 5 – Löpande styrning för stabilitet och förflyttning

 • Målet är att du ska kunna omsätta objektplanen till realisering, hantera löpande omprioriteringar och uppföljning samt samverkan med projekt och andra leveransorganisationer.

Avsnitt 6 – Examination

 • Under sista avsnittet knyter vi samman utbildningens olika delar genom att muntligt och skriftligt redovisa examinationsuppgift samt genomföra grupptentamen.

Video

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Objektledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 20 recensioner
Skriv en recension
4/5
Deltagare
14 jun 2022

Bra utbildning - tankar kring PM3-modellen som sådan, tillgång till mallar, mm.

4/5
Deltagare
14 jun 2022

Vi var en otroligt bra grupp som hjälpte varandra och jag tar med mig om ledarskap den biten fick man lära känna sig själv.

5/5
Anna Andrén
15 jun 2021

Känner att jag fått kunskap och styrka att byta karriär.

Dataföreningen Kompetens
Fleminggatan 7
112 26 Stockholm

Dataföreningen Kompetens är Dataföreningen i Sveriges utbildningsbolag för kompetensutveckling inom IT-arkitektur, verksamhetsledning, objektledning och informationssäkerhet.Vårt utbud är inriktat på högre vidareutbildning med kompetensutvecklingssteg som ger en påtaglig verksamhetsnytta och tydliga karriärsteg. Vi erbjuder såväl uppdateringar inom aktuella spetsområden som fördjupningar...

Läs mer om Dataföreningen Kompetens och visa alla utbildningar.

Highlights