Visa utbildning.se som: Mobil

Löpande bokföring - Redovisning 1

Srf konsulterna
Kort om utbildningen
5 dagar
17 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-25 - Solna
Sista ansökan: 2021-09-24
Göteborg, Solna
Öppen utbildning
Kommande starter
Solna
17 400 SEK
2021-10-25

Göteborg
17 400 SEK
2021-11-29

Solna
17 400 SEK
2022-04-25

Kursbeskrivning

En heltäckande kurs i löpande bokföring där deltagaren lär sig allt från att bokföra de dagliga transaktionerna såsom representation, skattekonto, löner, fakturor m m till att stämma av rapporterna och göra månadsbokslut som blir bra beslutsunderlag. 

Lämpliga förkunskaper

Du ska ha grundläggande kunskap i ekonomi och bokföring t ex kursen Bokföring grund. Du ska ha arbetat praktiskt med bokföring ett halvt till ett år.

Kursmål

Du ska självständigt kunna sköta redovisningen i olika företag och du lär dig hur du ska hitta information när så behövs. Du lär dig att förena teori och praktik. De rapporter du tar fram blir bra beslutsunderlag.  Du lär dig hur man kan stämma av balansrapporten, post för post, vilket ger dig en ökad förståelse och trygghet i ditt arbete. Kursen tar också bl a upp hur periodiseringar fungerar och hur du kan använda dig av dem. Du lär dig även förstå skillnaden på avdragsgilla och ej avdragsgilla kostnader/skattepliktiga och ej skattepliktiga intäkter.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Löpande bokföring är kursen för dig som sysslat med ekonomi och redovisning i begränsad omfattning, t.ex. som redovisningsassistent, men nu vill kunna arbeta säkrare och mer självständigt.

Upplägg

Roligare och enklare

Med de kunskaper som du får genom kursen Löpande bokföring blir det praktiska arbetet med ekonomi och redovisning mycket roligare och enklare. Plötsligt blir uppgifter som verkade komplicerade eller var tidskrävande mycket enklare att utföra. För att kunna hänga med i undervisningen bör du ha minst sex månaders daglig erfarenhet av ekonomiarbete så att du är bekant med den dagliga hanteringen på ett företag.

Teori och praktik varvas

Redovisning är inte enbart ett hantverk. Kunskap om lagar och rekommendationer är nödvändigt för att du ska kunna sköta ett företags redovisning på ett bra sätt. Därför är det viktigt för oss att teori och praktiska övningar varvas under kursen. Du kommer bokstavligen att ha utfört de flesta typer av transaktioner som löpande förekommer i ett företag innan kursen är slut. Dessutom får du praktiska tips på hur du kan lägga upp ditt arbete. Redovisning av löner och personalskatter, köp av inventarier, momsredovisning, försäljning av varor och tjänster, inköp av varor och material och mycket annat kommer att vara välkända begrepp. Vi bokför representation, både intern och extern. När du kommer hem är det bara att fortsätta och tillämpa de kunskaper som du fått.

Planera och utveckla

När du kommit igång med redovisningsarbetet upptäcker du snart att det finns mycket information att hämta ur den löpande bokföringen. Mer än vad många oinvigda inser. För att kunna styra ett företag och fatta rätta beslut krävs det att man kan ta fram de relevanta rapporterna. Under kursen lär du dig därför hur man tar fram månadsrapporter, ledningsrapporter och enklare analyser ur redovisningen. Ju mer du kan om hur redovisningen är uppbyggd och fungerar desto roligare blir ekonomiarbetet. Du kommer då att se hur viktigt ditt arbete är för företaget.

Kursinnehåll

 • Försäljning och inköp
 • Löner och skatter
 • Inventarier och fastigheter
 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Kostnader, avdragsrätt m m
 • Moms
 • Nyckeltal
 • Lägga upp och anpassa kontoplanen
 • Ta hänsyn till vissa skattelagar
 • Ta fram rättvisande rapporter
 • Skapa beslutsunderlag
 • Dokumentera ekonomiska beslut
 • Analysera utifrån rapporter
 • Arbeta självständigt
 • Bokföra representation, både intern och extern

Kursledare

Cecilia Assarsson

Kursledare Cecilia

Sedan 1989 driver jag en egen redovisningsbyrå i Lund med fem anställda. Vi har kunder i alla möjliga branscher och jobbar med olika företagsformer och storlekar på uppdrag. Jag är från början gymnasieekonom och har arbetat med ekonomi sedan 1986, först som anställd och sedan som egen företagare. Jag har läst en två-årig KY-utbildning till kvalificerad redovisningskonsult för att sedan kunna bli Auktoriserad Redovisningskonsult.

Det jag tycker bäst om med mitt läraruppdrag för Srf konsulterna är att kunna ge mina kursdeltagare en trygghet i de dagliga arbetsuppgifterna och en förståelse för hur de kan stämma av och läsa de rapporter de får ut. Det är en enorm tillfredställelse när man ser hur saker och ting faller på plats för dem! Mötet med nya människor är alltid både spännande och inspirerande. Har jag en ledig stund åker jag gärna till stallet och pysslar med hästarna eller sätter mig och läser en bra bok.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Löpande bokföring - Redovisning 1, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Srf konsulterna

Bli Srf Auktoriserad Redovisningskonsult

Srf Utbildning som är en del av branschorganisationen Srf konsulterna kompetensutvecklar drygt 4 000 verksamma i redovisnings- och lönebranschen varje år. Srf konsulterna auktoriserar också redovisnings- och lönekonsulter. I vårt stora kursutbud finns allt från längre utbildningar till kortare nyhetsuppdateringskurser på...


Läs mer om Srf konsulterna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Srf konsulterna

Drottninggatan 89
113 60 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Löpande bokföring - Redovisning 1!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Löpande bokföring - Redovisning 1 från Srf konsulterna, fyll i dina uppgifter: