Bokföring: Kundfordring och handel inom och utom EU

Hogia Institutet, Distans
Längd
3 timmar
Pris
3 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
3 timmar
Pris
3 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Från 3 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Handlar du med varor och tjänster och hanterar du organisationens kundfordringar? Rätt hantering av kundfordringar är viktiga för företagets ekonomiska hälsa. Under denna lärarledda utbildning på distans går vi igenom dessa specifika områden inom redovisningen. 

Handel med varor och tjänster både inom och utom EU

Vilka krav ställs på en fakturas innehåll vid handel inom och utanför EU? Är det någon skillnad på om en utbildning eller kurs sker digitalt eller på plats? I det här avsnittet tar vi upp Skatteverkets huvudregler för hur momsen hanteras vid handel inom och utom EU vems ansvarsfrågan egentligen är. Det finns många undantag och vi kommer att beröra några av dem. 

Kundfordringar

Vad händer om en kund inte betalar? Finns det skillnader i förfarandet om det gäller privatpersoner eller företag? Hanteringen av kundfordringar kan spela en viktig roll för ditt företagets ekonomiska situation. Under det här kursavsnittet går vi igenom vilka möjligheter du har att få betalt i rätt tid och ger dig en inblick i hela processen från det att en kundfordran uppstår till det att eventuella krav fastställs. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

14 november, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Innehåll

Innehåll

- Handel med varor och tjänster både inom och utom EU
- Kundfordringar

Målgrupp

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar med redovisning och vill lära dig mer inom specifika områden. Du arbetar idag som redovisningsekonom, ekonomiassistent eller ekonomiansvarig.

Upplägg

Upplägg

Detta är en lärarledd teoretisk utbildning på distans. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, kamera och mikrofon/headset för att kunna delta. För bästa upplevelse rekommenderar vi att du är aktiv under kursen, deltar i diskussioner och ställer frågor för bästa inlärning.

Investering

Pris

3 500:- exkl. moms.

Examen, diplom m.m.

Intyg

Efter avslutad kurs får du ett kursintyg som bevisar att du har genomfört kursen med godkänt betyg. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Bokföring: Kundfordring och handel inom och utom EU, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hogia Institutet
Hakenäs 101
44447 Stenungsund

Hogia Institutet hjälper dig att utvecklas

Ibland kanske du behöver sätta dig in i nya arbetsuppgifter och nya programvaror eller nya bestämmelser och regelverk. Eller kanske drömmer du om att utvecklas i en ny riktning inom din yrkesroll. Det är där vi kommer in i bilden....

Läs mer om Hogia Institutet och visa alla utbildningar.

Highlights