Extern redovisning och räkenskapsanalys

Längd
10 kvällar
Pris
19 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
10 kvällar
Pris
19 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Extern redovisning och räkenskapsanalys

Utbildningen ger dig kunskaper i extern redovisning. Efter 10 tillfällen kommer du att behärska grundläggande begrepp, löpande bokföring, bokslut, kassaflöde, årsredovisning och räkenskapsanalys.

Lär dig att hantera ekonomisk information

Att förstå företag och organisationers finansiella information kan ibland vara snårigt och krångligt.

Extern redovisning och Räkenskapsanalys riktar sig till dig som vill förstå och behärska redovisningens logik och på ett effektivt sätt kunna tolka verksamheters finansiella kommunikation.

Du lär dig den löpande bokföringens grunder och systematik, att göra bokslut, samt att upprätta resultat- och balansräkning. Du får kunskaper i att tolka årsredovisningar och räkna fram finansiella nyckeltal.

Bokföringens hantverk kombineras med teorier, modeller,  diskussioner och praktiska moment. Du får möjlighet att tillämpa verktygen direkt i din verksamhet och reflektera över resultaten. En utmärkt utbildning som gör dig väl rustad för att på ett djupare sätt vill förstå din verksamhet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

HT 2024

 • Öppen utbildning
 • Lund
 • Svenska

Innehåll

 • Redovisningens historik, redovisningens grunder
 • Redovisningens idémässiga och juridiska ramverk
 • Bokföringens grunder och löpande bokföring
 • Kassaflödesanalys
 • Bokslut- resultat- och balansräkning
 • Årsredovisning
 • Räkenskapsanalys
 • Nyckeltalsberäkning

Föreläsare

Programteamet

På Extern redovisning och Räkenskapsanalys möter du Jörgen Carlsson och Mattias Haraldsson.

Jörgen Carlsson
Lärare och forskare i redovisning och finans på Ekonomihögskolan i Lund, som under många år kombinerat sin forskartjänst med ekonomichefsanställningar i näringslivet. Jörgen är verksam inom EFL:s utbildningar Extern Redovisning och räkenskapsanalys, Diplomerad Controller, Diplomerad Marknadsekonom, samt företagsanpassade program.

Mattias Haraldsson
Lärare och forskare i redovisning, styrning, investeringsfrågor och kostnadsanalys på Ekonomihögskolan i Lund. Mattias är verksam inom EFL:s utbildning Extern Redovisning och räkenskapsanalys, Diplomerad Controller, Diplomerad Marknadsekonom, samt företagsanpassade program.

EFL-teamet

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Extern redovisning och Räkenskapsanalys möter du ett handplockat team som säkerställer att du får det senaste från såväl forskningsfronten som best practice. Läs mer om EFL-teamet.

Målgrupp

För dig som vill kombinera yrkesarbete med studier i affärsredovisning. Du vill på ett kul och effektivt sätt lära dig grunderna inom extern redovisning och räkenskapsanalys.

Upplägg

Utbildningen innefattar föreläsningar / workshops / grupparbeten en kväll i veckan under tio veckor. Varje tillfälle består av fyra timmar (vanligtvis kl. 17.30 – ca 21.30).

Investering

19 800 kr 

7 600 kr för medlemmar i EFL:s företagsnätverk.
Priser exkl. moms och litteraturkostnader.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Extern redovisning och räkenskapsanalys , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
EFL, Executive Foundation Lund
Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Leading Change, Ledarskap i organisationer och managementprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik...

Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Highlights