Visa utbildning.se som: Mobil

Att förstå och påverka beteenden inom vård och omsorg

Moment Psykologi AB
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Kontakta oss. - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Att förstå och påverka beteenden inom vård och omsorg

Vill du lära dig mer om hur du kan förstå och bemöta de brukare/patienter du arbetar med och samtidigt stärka dig själv i din arbetsroll

Tillämpad beteendeanalys (TBA) är en forskningsbeprövad metod för att förstå och påverka både andras och eget beteende. Idag används metoden inom en mängd olika verksamheter, t ex skola, behandlingshem och habiliteringen. Inom TBA är individens beteenden i dennes vardagsmiljö i fokus. Under workshopen får du kunskap om hur beteenden som orsakar problem kan förstås och förändras i en för individen gynnsam riktning med syfte att uppnå ökad livskvalitet. Att använda tillämpad beteendeanalys gör att de utmaningar du kan stöta på i ditt arbete blir mer hanterliga, vilket på sikt kan bidra till minskad stress för både dig som anställd och de du arbetar med.  

Målgrupp

Personal inom socialpsykiatrin, psykiatrin, HVB/LSS-boenden.

Kursinnehåll

  • Grundläggande teori kring inlärningspsykologi och tillämpad beteendeanalys.
  • Verktyg för att inhämta och strukturera information om problembeteenden.
  • Kunskap och verktyg för att kunna genomföra enklare beteendeanalyser samt kunna planera interventioner och bemötande utifrån detta.
  • Kunskap om att formulera tydliga mål och utvärdera dessa
  • Introduktion i metoder för att förändra och lära in nya beteenden på ett effektivt sätt.

Upplägg

Kursen kan bokas som en halvdag för en kortare introduktion i teori och praktiska verktyg eller en heldag med mer fördjupning, där teori varvas med fler övningar och gemensamma diskussioner. Vi skräddarsyr utbildningen efter dina behov! Du behöver ingen förkunskap men får gärna ha med dig frågor eller aktuella utmaningar.

Kursledare

Kunniga psykologer från Moment Psykologi med erfarenhet av och utbildning i Tillämpad beteendeanalys. En eller två kursledare beroende på kursstorlek.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att förstå och påverka beteenden inom vård och omsorg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Moment Psykologi AB

Moment Psykologi AB

Moment Psykologis utbildningar har en tydlig förankring i beprövad vetenskap och ny forskning. Vi är ett psykologföretag som arbetar med omtanke och kvalitet för stora och små. Vi är specialiserade mot tidiga insatser för psykisk hälsa och arbetar med kognitiv...


Läs mer om Moment Psykologi AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Moment Psykologi AB

Drottninggatan 99
11360 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att förstå och påverka beteenden inom vård och omsorg!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 174 recensioner.
Alla recensioner för arrangören