Maria blev mer attraktiv på arbetsmarknaden

Maria blev mer attraktiv på arbetsmarknaden

Maria Cronholm har jobbat med människor i hela sitt liv men man är aldrig så erfaren att man inte kan lära sig mer. Hos Cady hittade hon socialpedagogutbildningen som gjorde att hon kunde fördjupa sitt kunnande och bli ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden och i sin yrkesroll. Dessutom kunde hon läsa utbildningen på ett sätt som verkligen passade henne.

Ett flexibelt sätt att höja sin status

Att ha arbetat med människor i hela sitt liv, och jobbat på en skola med särskilda behovsbarn i 19 år, har inte fått Maria att luta sig tillbaka. Hon ville studera mer och bygga på sitt kunnande, men på ett sätt som passade henne.

”Jag tyckte att det var spännande och utvecklande att läsa någonting. Jag ville inte heller sluta jobba, utan jag ville kunna plugga och jobba samtidigt. Så jag tänkte att en distansutbildning passar mig ypperligt. När jag och en kollega letade runt efter utbildningar hittade jag den här till socialpedagog på Cady. Jag fastnade för dem tack vare att de hade ett bra utbud av kurser.”

Nu när hon är klar tycker hon att det var ett bra drag att läsa den här utbildningen och att den är en god investering eftersom den har höjt statusen på hennes jobb.

”Utbildningen har lett till att jag kan söka fler och andra jobb. Nu är jag mer attraktiv på arbetsmarknaden och kan höja min lön.”

Ett praktiskt sätt att studera och jobba samtidigt

Cady’s distansutbildningar är upplagda så att man själv bestämmer sin studietakt och kan anpassa studierna efter hur livet ser ut. Det går till exempel utmärkt att kombinera studierna med att arbeta samtidigt. Något som Maria har tagit tillvara på. Hon läste utbildningen mellan april 2019 och januari 2020 samtidigt som hon arbetade på heltid.

”Jag har pluggat mycket på kvällar och på håltimmar, vilket har gjort att jag kunnat jobba heltid medan jag har läst. Dels tack vare det flexibla studieupplägget och dels för att jag har haft mycket nytta av min erfarenhet som har underlättat studierna.”

Momenten under utbildningen har följt samma mönster som Cady’s övriga distansutbildningar. Man läser själv i den takt man vill, får uppgifter som man ska svara på, tentar av varje kurs, skickar in uppgifter till sin handledare och får feedback på det man gör. De som läser utbildningen har även flera webbinarium med handledaren där man lyssnar till föreläsningar, diskuterar och svarar på frågor. När utbildningen sedan närmar sig sitt slut ställs kunskaperna på prov.

”Jag fick göra ett slutarbete där jag skulle skriva om ett case och även svara på en massa frågeställningar. Vi hade även ett slutwebbinarium där handledaren ställde en massa frågor vi skulle svara på.”

Ett moment i utbildningen är att man gör 6 – 8 veckors praktik men Marias arbetslivserfarenhet gjorde att hon kunde validera praktiken, och behövde därmed inte göra den. På Cadys utbildningar går det alltid att validera de delkurser som man har läst tidigare eller praktiken om man har tidigare arbetslivserfarenheter som är relevanta till utbildningen.

Marias råd till andra som vill läsa på distans:

Efter att hon nu har gått färdigt utbildningen tycker Maria att Cady’s utbud har en bra blandning av flexibilitet och stöd.

”Det är bra att gå den här kursen eftersom man har frihet samtidigt som man får ledning av pedagogerna. Framför allt är webbinarium ett bra inslag i utbildningen. Jag tycker att man kunde ha ett webbinarium efter varje kursmoment.”

Maria uppskattar även stödet från mentorerna. Även om man läser under eget ansvar har man alltid någon nära till hands när man behöver hjälp.

”Man får stöttning hela tiden, det är bara att kontakta mentorerna så hjälper de dig om det behövs. Jag tycker att samarbetet med mentorerna fungerade jättebra, de svarade mig väldigt snabbt om jag behövde hjälp med någonting.”
Läs mer om Socialpedagog

Beställ mer information


Beställ information

Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Cady Utbildningar och veta mer om deras utbildningar.
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!