Visa utbildning.se som: Mobil

Modern acceptansbaserad KBT – 1 termin

HumaNova
Kort om utbildningen
1 termin
14 320 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Vårterminen 2020 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Utbildning i modern acceptansbaserad KBT

Tredje vågens KBT (Kognitiv Beteendeterapi) sätter stort fokus på acceptans och medveten närvaro (mindfulness) i arbetet med mänsklig utveckling, läkning och växt. Det är både ett förhållningssätt och en utgångspunkt i den moderna kognitiva beteendeterapin.

Vill du studera modern KBT för din egen personliga utveckling eller för din yrkesroll?
KBT med Mindfulness och Självmedkänsla är en utbildning på en termin i acceptansbaserad KBT som innehåller grundläggande kunskaper om dagens moderna KBT. Utbildningen innehåller såväl en teoretisk som en praktisk överblick och teori blandas med upplevelsebaserade övningar.

Det accepterande förhållningssättet

Den röda tråden i utbildningen handlar om det acceptansbaserade förhållningssättet. Vi tränar Mindfulness, Självmedkänsla och ett accepterande förhållningssätt, gentemot varandra och oss själva. Förändring kan ske först när vi accepterar vårt nu, precis som det är.

Målgrupp

KBT med Mindfulness och Självmedkänsla och acceptansbaserad KBT är en utbildning för dig:

 • Som vill utvecklas personligen med hjälp av modern acceptansbaserad KBT, exempelvis mindfulness, ACT och självmedkänsla.
  och/eller
 • Som har en befattning på HR, arbetar som personalvetare, coach, terapeut, socionom eller organisationskonsult och vill bredda dina kunskaper om moderna terapimetoder samt vidareutveckla användbara verktyg i din yrkesroll.

Pris:

Privatperson
17 900 SEK inkl moms.

Företag/organisationer
17 900 SEK exkl moms.

Kursinnehåll

Att vara här och nu. Att träna på att uppmärksamma, acceptera och möta både oss själva och andra med större medkänsla är den röda tråden genom utbildningen. Utbildningen omfattar åtta lärarledda dagar med följande innehåll:

 • KTB i utveckling
  En historisk beskrivning av KBT:s utveckling fram till idag. Vi fördjupar oss i det som kännetecknar dagens moderna KBT, medveten närvaro och acceptans
 • Acceptansbaserad KBT 
  Lär dig mer om hur tankar, känslor och beteenden hänger ihop, olika typer av tankefällor och hur de kan ”ta oss ur kurs”. Du får också lära dig mer om våra tankar och hur vi med acceptans och medveten närvaro kan ta oss på rätt kurs igen.
 • Affekter och Acceptans
  Vi lever alla med vissa grundläggande antaganden – självbilder – om oss själva. Självbilderna har sitt ursprung i erfarenheter från barndomen och ibland ställer de till det för oss. När vi betraktar världen med självbildernas filter ser vi en verklighet som skiljer sig från här och nu.
 • Mindfulness teori och praktik
  Vi har alla en inre känslokompass, men det är inte alltid den guidar oss rätt. Därför kommer vi att fördjupa oss i känslornas spännande värld för att lära oss mer om hur känslorna är kopplade till både grundläggande behov och hjärnans motivationssystem.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Modern acceptansbaserad KBT – 1 termin, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

HumaNova

HumaNova

HumaNova

På HumaNova har vi utbildningar både för dig som söker nya vägar i ditt yrkesliv och för dig som vill utvecklas som människa.  HumaNovas pedagogik bygger på ett öppet system utan dogmer. Vi arbetar upplevelsebaserat, vilket innebär att erfarenheter och...


Läs mer om HumaNova och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

HumaNova

Skeppsbron 32
111 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Modern acceptansbaserad KBT – 1 termin!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 7 recensioner
Alla recensioner för arrangören