Elinor blev KBT – resan mot sitt drömyrke

Elinor blev KBT – resan mot sitt drömyrke

Elinor blev KBT genom sin distansutbildning tillkognitiv beteendeterapeut. Hennes drömmar och mål är inspirerande och hon berättar passionerat om sin resa mot att förverkliga sitt dröm.

I Enköping bor Elinor med sin fästman och husdjur. Hon har i över 10 års tid arbetat som barnskötare på en förskola och det trivs hon väldigt bra med. Att arbeta med människor, yngre som äldre, är verkligen något som är viktigt för Elinor.

Vägen till att Elinor blev KBT

Livet kommer i många olika nyanser och vi alla möts av både med och motgångar. Vissa mönster är vi infödda med och vi kan i vuxen ålder börja ifrågasätta dem. Varför saker är som det är, varför just den saken hände, hur man själv känner och varför man beter sig på ett visst sätt.

Det har inte alltid varit lätt för Elinor och hon har inte alltid fått välja sin miljö där hon växt upp i och på vilket sätt det skulle vara på. I vuxen ålder kom Elinor till insikt om att det går att bryta mönster och skapa förändring. Och det var precis det hon gjorde.

Elinor bad om hjälp och det fick hon. Efter många terapitimmar och självutveckling kom hon till underfund med vad som var vad. Och dessutom varför. Det var minst sagt en känslosam resa som gav henne en betydligt djupare förståelse för det hon stod inför.

Distansstudier ledde till att Elinor blev KBT

Elinors passion och engagemang för dessa djupare frågor ledde till en ännu mer nyfikenhet och därför bestämde hon sig för att studera parallellt med sitt heltidsjobb som barnskötare.

På Google hittade hon Cady Training Academy och tyckte att det kändes som ett bra koncept med ett upplägg som passade hennes livssituation väldigt väl. Distansstudier och att läsa i sin egen takt var precis vad hon sökte efter. Då bestämde Elinor för att köpa distansutbildningen tillkognitiv beteendeterapeutoch redan efter 1 år var hon klar med sina studier.

Elinor tipsar andra om distansstudier

Elinors tips till andra elever som är intresserad av att läsa på distans är att verkligen testa sig fram.

”Hitta ditt sätt att studera för att inte låsa dig själv och tappa lusten.”

Hon menar att man ska våga prova olika studieform, miljöer och dagar för att hittar det som funkar bäst för var och en att ägna sig åt studierna.

”Det är så lätt att livet kommer emellan och att man inte vill missa att gå på just den där middagen. Men så prioriterar man bort studierna just där och då vilket kan skapa stress och mindre njutning av aktiviteten du tackat ja till. Så behöver det inte vara, man måste hitta en balans. Kanske är du mer disciplinerad på biblioteket än hemma? Eller så kanske du behöver testa att sitta i olika rum i ditt hem? Kanske är du en person som behöver hitta din plats ute i naturen där du fokuserar som bäst? Studierna behöver kanske inte ske exakt varje söndag? Försök att inte stressa över det. Se möjligheter, skapa flexibilitet och ha roligt vid sidan om.”

Att plugga tillsammans hjälpte så att Elinor blev KBT

Ett annat tips som Elinor vill ge och verkligen rekommenderar är att hitta någon att plugga tillsammans med.

”Cadys Facebook grupp för KBT elever var otroligt bra! Jag hade en fråga om hur jag går tillväga i en uppgift, fick svar av en person som var ungefär på samma nivå som jag. Slutade med att vi hjälptes åt hela vägen genom studierna. Vi höll kontakten och dagar som kändes tunga och omotiverade hjälptes vi åt att pusha varandra i rätt riktning! Vi arbetade strategiskt och satte mindre delmål. Ex, Vi pluggar i 20 min och sen följer vi upp det. Sen nya 20 min osv. Allt är bättre än inget och ihop med en pluggkompis kändes det jobbiga genast mycket lättare!”

Distansstudier på ett strukturerat och professionellt sätt

Elinor tyckte att hennes distansutbildning hos Cady funkade väldigt bra. Vad hon tyckte var bäst med att läsa på distans hos Cady var att utbildningen hade ett väldigt strukturerat och professionellt sätt där hon fick det stödet hon behövde så att hon blev KBT vid genomförandet av sin utbildning.

”Det kändes som en professionell sida, väldigt strukturerat och bra. Bra läroplattform som var lätt att tyda och följa, litteraturbeställning va enkel att hantera. Ett tydligt tillvägagångssätt helt enkelt. Jag fick också väldigt snabba svar vid frågor eller osäkerhet av min lärare. En sak till jag tyckte va väldigt bra, det va att vid inlämningar osv så fick jag alltid tillfälle att förklara/utveckla för min lärare hur jag tänkt och resonerat, behövde aldrig vara orolig för ett dåligt betyg utan istället fick jag bra vägledning, gehör och vi såg till att i slutändan alltid förstå varandra.”

Elinor blev KBT och är på väg mot sitt dröm

I mars avslutade Elinor sina studier med den praktiska delen av att jobba med sina egna klienter och nu är hon utbildadkognitiv beteendeterapeutvilket har varit en del av hennes dröm länge.

”Jag är på god väg mot min dröm. Det är att bo ute på landet och kunna ta emot mina klienter i en avslappnad miljö där de får komma bort från allt och bara få vara. Och jag får lov att hjälpa dem, vägleda människor till bättre psykiskt hälsa.”

Framtiden ser mycket positiv ut för Elinor och nu har hon ett riktigt härligt år framför sig. Innan sommaren ska hon dessutom gifta sig och har verkligen förtjänat en riktigt avslappnad upplevelse med njutning fullt ut!

Ska fortsätta läsa till socialpedagog

Det är inte bara privata planer Elinor har om sin framtid utan hon även har andra yrkesplaner. Till hösten ska hon även studera tillsocialpedagoghos oss på Cady, en distansutbildning som egentligen motsvarar 2½ år. Då det finns gemensamma kurser inom bådekognitiv beteendeterapeutochsocialpedagogså kan Elinor validera bort en del av utbildningen och detta innebär att hon kan istället slutförasocialpedagogutbildningenpå omkring endast 6 månader.

En helt fantastisk plan som Elinor inte kommer ha några som helst problem att slutföra. Hennes inspirerande resa har bara börjat och vi ser fram emot att följa den med henne!
Läs mer om Kognitiv Beteendeterapeut

Beställ mer information


Beställ information

Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Cady Utbildningar och veta mer om deras utbildningar.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨