Visa utbildning.se som: Mobil

KBT-terapeut, kognitiv beteendeterapeut

Contar
Kort om utbildningen
2 år
32 160 - 33 120 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-10-06 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
33 120 SEK
2022-10-06

Stockholm
33 120 SEK
2022-10-06
KBT

Kursbeskrivning

Kognitiv beteendeterapeut

Har du ett intresse för människor och hur man med samtalet som grund kan stötta andra till utveckling? Contar erbjuder dig en grundläggande psykoterapiutbildning till KBT-terapeut – en samtalsterapeut med inriktning på kognitiv beteendeterapi. 

Under två år på halvfart utbildar du dig hos oss till KBT-terapeut. Utbildningen innehåller teoretiska genomgångar, praktiska övningar, egen gruppterapi och ett yrkesförberedande klientarbete under handledning av legitimerad psykoterapeut. Vi lägger stor fokus vid reflektion och låter de existentiella frågorna ta plats. 

Målsättning

Målsättningen är att du efter diplomering självständigt ska kunna bedriva KBT-inriktad samtalsterapi under handledning av en legitimerad psykoterapeut. Efter diplom finns möjlighet till medlemskap i yrkesnätverket Contar-terapeuterna. 

Din antagningsprocess startar med en intervju. Varmt välkommen att boka tid!

För mer information besök gärna Contars hemsida eller fyll i en intresseanmälan nedan.

Innehåll

Följande teman ingår i utbildningen till KBT-terapeut:

– Kognitiv psykoterapi & psykologi
– Beteendeanalys
– Anknytningsteori
– Inlärningspsykologi
– Vetenskapsteori
– Utvecklingspsykologi
– Humanistisk psykologi
– Existentiell psykologi
– Personlighetssyndrom
– Ångest- och förstämningssyndrom
– Kris och sårbarhet
– Emotions- och motivationspsykologi
– Neuropsykiatriska funktionshinder
– Stress
– Ätstörningar
– Dokumentation och yrkesetik

Fortsatta studier

Utbildningen är en tidigare så kallad "steg 1-utbildning" och ger också behörighet till vidareutbildning till Psykoterapeut. Önskar du genom denna utbildning utbilda dig till Psykoterapeut rekommenderar vi att du först tar kontakt med anordnare av den vidareutbildningsanordnare du tänkt dig, då krav på förkunskaper och arbetslivserfarenhet kan variera mellan anordnare. 

Parallellt med eller efter din utbildning till KBT-terapeut hos oss kan du välja att bygga på ditt diplom och även bli Par- och familjeterapeut.

Investering

41 400 kr inklusive moms per kurs (totalt 4 st).

Eleven binder sig för en kurs i taget och kan välja att pausa utbildningen vid behov för att återuppta studierna vid senare tillfälle. Utöver kursavgiften tillkommer kurslitteratur och gruppterapi. För närvarande erbjuder Contar gruppterapi för 19 400 kr per terapiomgång (två omgångar krävs för att uppnå stipulerad mängd terapisessioner). Du lånar litteraturen på bibliotek eller köper den.

Delbetalning

Har du inte möjlighet att betala hela utbildningskostnaden på en och samma gång? Du erbjuds möjligheten att delbetala kostnaden en gång i månaden i upp till max 5 månader. För var avbetalningsmånad tillkommer en administrativ avgift och du ansvarar själv för att de månatliga inbetalningarna sker enligt överenskommen plan.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om KBT-terapeut, kognitiv beteendeterapeut, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 160 recensioner.

Kursdeltagare
Mycket Nöjd! Stolt och glad över min resa!!
Sara-Pia Östman
Vad har du tyckt varit utmanande respektive lätt denna kurs? Har du själv kunnat påverka det? Det var utmanande att filma sig själv och sedan granska sig själv. Har fått jobba med min själsvkritiska problematik. Gruppproseccer har även varit utmanande där andra triggat sidor/känslor hos mig som jag fått ta hand om. Det lätta har ändå varit det t...
Visa mer
Julia Baumfelder
Kursen har ökat min kunskap något enormt, idag känner jag mig betydligt mer bekväm i min roll som terapeut och mycket av det kommer från att jag sitter på mer kunskap. Föreläsarna har varit väldigt kunniga och duktiga på att lära ut, Intressant med alla gruppdiskutioner samt när elever får vara engagerade. Mest utmanande med denna kurs har varit...
Visa mer

Contar

Contar – proffs på samtal!

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som arbetar med, eller vill arbeta med människor och samtal. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring. I vårt utbildningsutbud ingår flertalet...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Contar

Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.contar.se

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 160 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 440 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen KBT-terapeut, kognitiv beteendeterapeut från Contar, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området