KBT-terapeut, kognitiv beteendeterapeut

Contar, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 år
Längd
2 år
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

KBT

Kognitiv beteendeterapeut

Har du ett intresse för människor och hur man med samtalet som grund kan stötta andra till utveckling? Contar erbjuder dig en grundläggande psykoterapiutbildning till KBT-terapeut – en samtalsterapeut med inriktning på kognitiv beteendeterapi. 

Under två år på halvfart utbildar du dig hos oss till KBT-terapeut. Utbildningen innehåller teoretiska genomgångar, praktiska övningar, egen gruppterapi och ett yrkesförberedande klientarbete under handledning av legitimerad psykoterapeut. Vi lägger stor fokus vid reflektion och låter de existentiella frågorna ta plats. 

Målsättning

Målsättningen är att du efter diplomering självständigt ska kunna bedriva KBT-inriktad samtalsterapi under handledning av en legitimerad psykoterapeut. Efter diplom finns möjlighet till medlemskap i yrkesnätverket Contar-terapeuterna. 

Din antagningsprocess startar med en intervju. Varmt välkommen att boka tid!

För mer information besök gärna Contars hemsida eller fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Utbildningen är en tidigare så kallad "steg 1-utbildning" och ger också behörighet till vidareutbildning till Psykoterapeut. Önskar du genom denna utbildning utbilda dig till Psykoterapeut rekommenderar vi att du först tar kontakt med anordnare av den vidareutbildningsanordnare du tänkt dig, då krav på förkunskaper och arbetslivserfarenhet kan variera mellan anordnare. 

Investering

41 400 kr inklusive moms per kurs (totalt 4 st).

Eleven binder sig för en kurs i taget och kan välja att pausa utbildningen vid behov för att återuppta studierna vid senare tillfälle. Utöver kursavgiften tillkommer kurslitteratur och gruppterapi. För närvarande erbjuder Contar gruppterapi för 19 400 kr per terapiomgång (två omgångar krävs för att uppnå stipulerad mängd terapisessioner). Du lånar litteraturen på bibliotek eller köper den.

Delbetalning

Har du inte möjlighet att betala hela utbildningskostnaden på en och samma gång? Du erbjuds möjligheten att delbetala kostnaden en gång i månaden i upp till max 5 månader. För var avbetalningsmånad tillkommer en administrativ avgift och du ansvarar själv för att de månatliga inbetalningarna sker enligt överenskommen plan.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om KBT-terapeut, kognitiv beteendeterapeut, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 223 recensioner
Skriv en recension
4/5
Kursdeltagare
30 aug 2023

Jag tycker att svårighetsgraden ligger på en lagom nivå.

2/5
Kursdeltagare
24 aug 2023

Föreläsningar och temaddagar var givande men informationen på handledningen var enbart en upprepning av termin 1.

4/5
Kursdeltagare
11 jul 2023

Skulle önska att vi efter föreläsningar hade tid att gå igenom dem vid ett tillfälle. Alla föreläsningar är otroligt bra och jag skulle gärna se att man tog tid till reflektion ...

Visa mer
Contar
Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

Contar – proffs på samtal!

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som arbetar med, eller vill arbeta med människor och samtal. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring. I vårt utbildningsutbud ingår flertalet...

Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Highlights