Sport & idrottsjuridik

Fakultetskurser, i Stockholm
Längd
12 timmar
Pris
23 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
12 timmar
Pris
23 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 23 900 SEK exkl. moms / person

Beskrivning av: Sport & idrottsjuridik

Är du intresserad av sport, idrott och hälsa? Vill du dessutom fördjupa dig i juridiken kopplad till dessa områden? Då är detta definitivt en kurs för dig!

12-13 september på Bosön, Lidingö

OM KURSEN
I takt med att idrotten blir mer kommersialiserad och professionaliserad ökar behovet av juridisk rådgivning för såväl idrottsförbund som klubbar och utövare. De frågeställningar som kan uppkomma spänner över breda rättsområden, parallellt med att idrotten i stor utsträckning byggt upp egna regelsystem och tvistlösningsmekanismer. Målet med kursen är att ge kunskap och förståelse för de speciella förhållandensom gäller i idrottsbranschen.

Under kursen ges inledningsvis en generell överblick av den organiserade idrottens uppbyggnad och centrala regelverk. Därefter behandlas specifika områden såsom idrottstypiska avtal (spelaravtal, transferavtal, agentavtal med mera), föreningsrättsliga frågor, idrottens regelverk avseende matchfixning och doping, samt inte minst processuella frågor och tvistlösning inom den nationella och internationella idrotten.

I kursen varvas teori löpande med praktiska exempel och uppmärksammade rättsfall från bland annat Court of Arbitration for Sport och EU-domstolen.

INSPIRATION & AKTIVITET
Som ett värdefullt komplement till kursens olika juridikpass, får du även ta del av två inspirerande gästföreläsningar signerade Jonas Eriksson, tidigare fotbollsdomare på högsta internationella nivå samt PO Osbeck, erfaren rådgivare och strateg inom hälsa och prestation. Dessutom får du möjligheten att under ledning av Bosöns instruktörer genomföra ett personligt fystest ”Testbatteri för landslag” som mäter kroppssammansättning, uthållighet samt styrka.

I kurspriset ingår: 12 utbildningstimmar, övernattning i enkelrum, fördrink, gemensam middag på Bosöns Herrgård, fystest samt frukost, lunch och fika båda dagarna.

OBS! Begränsat antal platser

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

12 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

Kursen riktar sig primärt till advokater och jurister som företräder aktörer som verkar i en idrottslig kontext, exempelvis idrottsförbund, klubbar, spelare och agenter. Den är även av intresse för advokater och jurister som vill få en grundläggande förståelse för idrottsjuridiken.

Kursinnehåll

  • Allmänt om idrottsjuridik, dess utmaningar och särdrag
  • Handel och avtal med spelare, inklusive transferregler och agentregler
  • Idrottsspecifika regelverk – särskilt om matchfixning och doping
  • Förenings- och offentligrättsliga frågor, inklusive arrangörsansvar och lagen om tillträdesförbud.
  • Idrottslig tvistlösning – idrottens egna prövningsorgan, skiljeförfarande med mera, ur nationellt och internationellt perspektiv.
  • Aktuella rättsfall och de senaste trenderna inom idrottsjuridiken

Föreläsare

Christine Stridsberg - Svensk jurist med bred erfarenhet från tvistlösning och ett flertal civil- och straffrättsliga områden efter flera år som jurist/biträdande domare. Brinner för idrottslag i synnerhet; för närvarande medlare vid idrottens skiljedomstol, sekreterare i Riksidrottsnämnden, styrelsedirektör i Riksidrottsrättsförbundet. Tidigare jurist på Svenska fotbollförbundet.

Stefan Alvén - Stefan är en av Sveriges ledande idrottsjurister. Han har många års erfarenhet av alla typer av tvistlösning och avtalshantering. Stefan är kontinuerligt anlitad som advokat i rättegångar och skiljeförfaranden samt leder regelbundet kurser och seminarier.

Plats

Bosön, Bosövägen 1-5

18147 Lidingö

Investering

23 900 kr. Moms tillkommer. I kurspriset ingår: 12 utbildningstimmar, övernattning i enkelrum, fördrink, gemensam middag på Bosöns Herrgård, fystest samt frukost, lunch och fika båda dagarna.

Examen, diplom m.m.

Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan inom samma företag/organisation.
Våra kurser följer det som framgår av Advokatsamfundets riktlinjer 2.1 för professionell vidareutbildning.
Kursintyg erhålls efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Sport & idrottsjuridik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Fakultetskurser
Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...

Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Highlights