Inga recensioner än

Klarspråk – så funkar det

Fakultetskurser, i Stockholm
Längd
6 timmar
Pris
7 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
6 timmar
Pris
7 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 7 900 SEK exkl. moms / person

Beskrivning av: Klarspråk – så funkar det

Vill du skriva bättre texter på kortare tid? Vi lär dig en praktisk metod att skriva enkelt, begripligt och effektivt.

Kursen ger dig baskunskaper om vad som gör texter effektiva och begripliga, ökad medvetenhet om den egna skrivprocessen, en praktisk metod att skriva enkelt, begripligt och effektivt samt argument för ett begripligt och mottagaranpassat språk.

Många olika sorters texter

Vi arbetar med många olika typer av texter, för att du ska lära känna de vanligaste texttyperna på din arbetsplats. Rapporter, webbtext, brev och beslut tillhör de allra vanligaste, men vi anpassar urvalet efter kursdeltagarnas önskemål. Huvudsaken är att du ska känna att du får nytta av kunskaperna i den praktiska situationen på jobbet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 oktober, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

Handläggare vid statliga, kommunala och regionala myndigheter samt större företag, organisationer och förbund.

Föreläsare

Maria Sundin är examinerad språkkonsult och en uppskattad kursledare. Hon har lång erfarenhet av skrivkurser, textbearbetning, översättning och coachning i klarspråksfrågor.

Maria är engagerad i större och mindre klarspråksprojekt hos kommuner, statliga myndigheter, regioner och företag. Hon är van att arbeta med facktext inom flera områden, särskilt inom juridik, ekonomi, pedagogik och vård. Hon är väl insatt i kommunal ärendehantering efter över tio års samarbete med Botkyrka kommun.

Maria är aktuell med boken Klarspråk i domar och har även skrivit Krångelspråk blir klarspråkLättläst - så funkar detKlarspråk i skriftliga omdömenWebb för unga och Tillgängliga webbplatser i praktiken. Hon har också deltagit som språkexpert i migrationsspråkutredningen 2013 och tagit fram skrivhandledningar till flera myndigheter. 

Maria har språkkonsultexamen från Stockholms universitet och driver sedan 1999 företaget Textfixarna. Hon har tidigare arbetat som ämneslärare i svenska, engelska och historia.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Klarspråk – så funkar det, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Fakultetskurser
Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...

Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Highlights