Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

EU:s nya AI-förordning - Webbinarium

Fakultetskurser, Distans
Längd
3 timmar
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
3 timmar
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Från 3 900 SEK exkl. moms / person

Beskrivning av: EU:s nya AI-förordning - Webbinarium

EU:s nya AI-förordning - Webbinarium

Artificiell intelligens (AI) har aldrig varit mer aktuellt, och utvecklingen sker i en rasande takt. Olika AI-baserade lösningar och tjänster slår igenom med full kraft i vårt samhälle, samtidigt som en ny EU-förordning om AI förväntas träda i kraft under Q1 2024. Vad passar då inte bättre än ett halvdags-webbinar om den nya AI-förordningen?

Redan i april 2021 publicerade EU-kommissionen ett förslag till en förordning på EU-nivå avseende AI. Förslaget har alltsedan dess varit under beredning inom ramen för EU:s institutioner fram till dess att EU-parlamentet publicerade sin förhandlingsposition i juni 2023, efter att Rådet publicerat sin förhandlingsposition i december 2022. Under sommaren 2023 påbörjades slutförhandlingarna mellan de tre EU-institutionerna, som mynnade ut i en principöverenskommelse mellan EU-parlamentet och Rådet den 8 december 2023. Den slutliga förordningstexten förväntas presenteras och formellt godkännas under Q1 2024, med start tillämpning redan 6 månader senare för några av förordningens bestämmelser.

Vilka nya rättsregler innehåller AI-förordningen? Vad innebär förordningen för utveckling och användning av AI-system? Hur påverkas olika typer av verksamheter inom privat och offentlig sektor av den nya AI-förordningen?

Dessa frågor ämnar vi bland annat besvara under webbinariet. Vi ger er inledningsvis en introduktion till AI och centrala begrepp. Åhöraren kan sedan förvänta sig en djupdykning i AI-förordningen med avstamp i dess bakgrund och syfte, för att sedan fortsätta med dess regleringar och vilken betydelse dessa får i praktiken. Vi kommer även ge en introduktion till de närliggande regelverken AI Liability Directive samt Data Act. Webbinariet avslutas med en praktisk genomgång om hur organisationer förbereder sig inför att AI-förordningen börjar tillämpas.

Målgrupp
Kursen vänder sig till praktiserande jurister inom privat och offentlig sektor eller på advokatbyrå, men även upphandlare, utvecklare, inköpare samt andra personer som arbetar med digital innovation och utveckling som stöter på frågor om AI i sin vardag och vill fördjupa sin kunskap om de rättsliga regelverken.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Målgrupp

Kursen vänder sig till praktiserande jurister inom privat och offentlig sektor eller på advokatbyrå, men även upphandlare, utvecklare, inköpare samt andra personer som arbetar med digital innovation och utveckling som stöter på frågor om AI i sin vardag och vill fördjupa sin kunskap om de rättsliga regelverken.

Kursinnehåll

  • Introduktion till AI och några centrala begrepp
  • AI-förordningens struktur och definitioner
  • Genomgång av förordningens väsentliga regleringar
  • AI-förordningen påverkan på olika typer av verksamhet
  • Introduktion till AI Liability Directive och Data Act
  • Praktisk genomgång av förberedelser inför AI-förordningens ikraftträdande

Föreläsare

Anton Karlsson arbetar som biträdande jurist på Wikström & Partners Advokatbyrå med juridisk rådgivning fokuserad på digitalisering, innovation och dataskydd. Anton är specialiserad på IT-rätt med särskild kompetens inom IT-kontrakt, AI-juridik, integritets- och dataskyddsfrågor, immaterialrätt samt frågor kopplade till kamerabevakning. Anton biträder klienter i privat och offentlig sektor inom sina specialistområden, och håller dessutom föredrag och utbildningar inom dessa rättsområden.

Christina Wikström är Advokat och Managing Parter på Wikström & Partners Advokatbyrå AB, expert med mycket omfattande erfarenhet av rättsliga frågor med koppling till digitalisering och innovation. Christina är specialiserad inom IT-rätt, kontraktsrätt, dataskydd och immaterialrätt. Hon har omfattande erfarenhet av att leda förhandlingar och kontraktsarbete i större affärsprojekt som outsourcing men också av att hantera komplexa tvister och av att leda förändringsarbete på juridikens område, exempelvis genom standardavtalsarbete, utveckling av rättsliga processer och compliance-arbete. Christina har under många år innehaft rollen som chefsjurist, senast vid Logica Sverige AB (numera CGI) och Telia Partner AB. I den egenskapen medverkade hon under många år i IT-företagens juridiska råd med framtagande av IT-företagens allmänna villkor. Christina driver idag Wikström & Partners, en advokatbyrå med fokus på digitalisering, innovation och dataskydd, men är också mångårig medlem av eSam juridiska expertråd och har ansvarat för framtagande av eSams allmänna villkor på IT-avtalsområdet.

Investering

I kursavgiften ingår kursdokumentation. Moms tillkommer.

Examen, diplom m.m.

Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan inom samma företag/organisation.
Våra kurser följer det som framgår av Advokatsamfundets riktlinjer 2.1 för professionell vidareutbildning.
Kursintyg erhålls efter genomförd utbildning.
Webbinarier sänds live och får ej spelas in.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om EU:s nya AI-förordning - Webbinarium, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Fakultetskurser
Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...

Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Highlights