Eviga frågor i skadeståndsrätten

Fakultetskurser, i Stockholm
Längd
6 timmar
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
6 timmar
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 8 900 SEK exkl. moms / person

Beskrivning av: Eviga frågor i skadeståndsrätten

Eviga frågor i skadeståndsrätten

Praktiskt arbete med syfte att utreda huruvida en inträffad skada ska ersättas med skadestånd leder med nödvändighet till underliggande bedömningsfrågor av en mängd olika slag. Från ett allmänt perspektiv är vissa av dessa frågor mer centrala än andra då de aktualiseras i ett flertal fall. Syftet med denna utbildning är att ge deltagarna fördjupade kunskaper beträffande några sådana ”eviga frågor” i skadeståndsrätten.

Anslaget är praktiskt orienterat. Målsättningen är att i möjligaste mån skildra hur man på ett systematiskt sätt bör gå till väga när frågor beträffande culpa, kausalitet respektive adekvans ska besvaras. Ett antal olika bedömningsmodeller förmedlas med syfte att förstärka deltagarnas förmåga att genomföra dessa vanskliga skadeståndsrättsliga bedömningar på ett rättssäkert sätt. Dessa modeller brukar anses vara till stor nytta vid praktisk hantering av allehanda skadeståndsärenden.

Utbildningen leds av Marcus Radetzki, professor i civilrätt vid Stockholms universitet, med lång erfarenhet av utbildning i näringslivet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

17 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

Kursen vänder sig till advokater, biträdande jurister, försäkringsjurister, ansvarsskadereglerare och andra befattningshavare med behov av fördjupade kunskaper i skadeståndsrättens mest centrala bedömningsmoment.

Kursinnehåll

  • Culpa
  • Kausalitet
  • Adekvans
  • Bedömningsmodeller

Föreläsare

Marcus Radetzki är professor samt rättsvetenskaplig författare. Marcus blev juris kandidat 1992 och juris doktor 1998. Tidigare har han varit verksam som universitetslektor vid Örebro universitet. Han tillträdde en professur i civilrätt vid Stockholms universitet år 2009. Dessutom har han skrivit böcker om bland annat skadeståndsrätt och försäkringsrätt.

Plats

Funckens gränd 1, Gamla stan, Stockholm.

Investering

I kursavgiften ingår frukost, lunch, fika och kursdokumentation. Moms tillkommer.

Examen, diplom m.m.

Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan inom samma företag/organisation.
Våra kurser följer det som framgår av Advokatsamfundets riktlinjer 2.1 för professionell vidareutbildning.
Kursintyg erhålls efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Eviga frågor i skadeståndsrätten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Fakultetskurser
Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...

Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Highlights