Compliance – ett stöd för att värna förtroendet för en verksamhet

Fakultetskurser, i Stockholm
Längd
6 timmar
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 december, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
6 timmar
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 december, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 8 900 SEK exkl. moms / person

Beskrivning av: Compliance – ett stöd för att värna förtroendet för en verksamhet

Compliance – ett stöd för att värna förtroendet för en verksamhet

Compliancefunktioner har under 2000-talet inrättats i finansiella företag. Funktionen arbetar självständigt men nära företagets högsta ledning och styrelse. Det handlar inte bara om att följa regler utan också kunders, samarbetspartners och samhällets förväntningar när det gäller att följa regler och praxis inom olika områden.

Denna kurs vänder sig särskilt till verksamheter som inte styrs av krav på en compliancefunktion från myndigheter eller av andra lagkrav. Kursen innehåller tre delar: 

  1. Hur kan man organisera en compliancefunktion? Hur bestämmer man vilka frågor funktionen ska arbeta med? Och hur ska funktionen arbeta effektivt och konstruktivt för att skapa verklig nytta för bevarandet av företagets förtroende på marknaden?
  2. Intressekonflikter – hur kan man förhindra att intressekonflikter, jävssituationer och korruption  uppstår i verksamheten?
  3. Näringspenningtvätt – vad innebär detta och hur kan man arbeta för att förhindra att verksamheten utnyttjas för penningtvätt?

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 december, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

Advokater, biträdande jurister, bolagschefer, jurister samt alla som arbetar med compliance eller behöver ha kunskap om regelefterlevnad.

Kursinnehåll

  • Så fungerar en effektiv compliancefunktion
  • Klassiska compliancefrågor
  • Hur compliance skapar verklig nytta för företaget
  • Verktyg för att hantera intressekonflikter, jävssituationer och korruption
  • Hur compliance motverkar penningtvätt

Föreläsare

Christina Strandman Ullrich är i grunden jurist och hovrättsassessor i Svea hovrätt. Hon har arbetat i Finansdepartementet och på Finansinspektionen med reglering inom finansmarknaden och därefter under 14 år som jurist och Chief Compliance Officer på SEB. För 15 år sedan bildade Christina och en kollega Ideella föreningen Compliance Forum – ett nätverk för Compliance Officers där Christina varit ordförande sedan verksamhetens början. Christina har genom åren deltagit i många utbildningar inom Compliance, t.ex. en certifieringskurs för Compliance Officers i samarbete med Företagsuniversitetet.

Marie Wallin är jurist och grundare och VD för Rätt Nu AB, ett företag som specialiserat sig på att utbilda dels polisanställda, dels privata aktörer om straff- och processrätt främst inom områdena förmögenhetsbrott, brott i nära relationer och sexualbrott. Hon arbetade dessförinnan som kammaråklagare, adjunkt i juridik vid Stockholms universitet och Polishögskolan samt som expert och sakkunnig inom Polismyndigheten. Marie Wallin ger även, tillsammans med förlag, ut läroböcker om penningtvätt och om brott i nära relationer och sexualbrott.

Johan Lycke har över 20 års erfarenhet som jurist inom bank-, finans- och värdepapperssektorn. Han har haft återkommande uppdrag som sekreterare för olika utredningar bla Marknadsmissbruksutredningen (2003-2004 och 2012-2014), Värdepappersmarknadsutredningen (2004-2006 och 2013-2015). Uppdragen på det lagstiftande området har flankerats av positioner som compliance officer på SEB, Swedbank LCI och Svenska Handelsbanken Capital Markets . Numera är han rådgivare åt ett antal finansiella företag. Johan skriver även lagkommentarer till marknadsmissbruksförordningen och till lagen om straff för marknadsmissbruk på värdepappersmarknaden.

Plats

Funckens gränd 1, Gamla stan, Stockholm.

Investering

I kursavgiften ingår frukost, lunch, fika och kursdokumentation. Moms tillkommer.

Examen, diplom m.m.

Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan inom samma företag/organisation.
Våra kurser följer det som framgår av Advokatsamfundets riktlinjer 2.1 för professionell vidareutbildning.
Kursintyg erhålls efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Compliance – ett stöd för att värna förtroendet för en verksamhet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Fakultetskurser
Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...

Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Highlights