Allt du behöver veta om skiljeförfarande

Fakultetskurser, i Stockholm (+1 orter)
Längd
6 timmar
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
6 timmar
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 8 900 SEK exkl. moms / person

Beskrivning av: Allt du behöver veta om skiljeförfarande

Om du processar i domstol kan det hända att du också behöver företräda dina klienter i skiljeförfarande. Under den här kursdagen redogör vi för hur skiljeförandet går till från början till slut. Du får en teoretisk och praktisk grund så att du kan ta tillvara din klients intressen även i ett skiljeförfarande.

Vi går igenom de viktigaste skillnaderna mellan en domstolsprocess och ett skiljeförfarande och vi redogör för olika regelverk och former av skiljeförfarande. Under dagen behandlas påkallelse av skiljedom, svarsskrift och övrig skriftväxling under förfarandet, bevisfrågor i skiljeförfaranden och slutförhandling. Vi går också igenom reglerna om edition och bevisupptagning i domstol under skiljeförfarandet.

Vi belyser dessutom vilka överväganden ombuden bör göra initialt, vid utseende av skiljedomare och nämndens ordförande och i uppstarten av förfarandet – vilka frågor är viktigast att komma överens eller besluta om? Vi går igenom relevant praxis från klanderprocesser och diskuterar strategiska överväganden.

Efter kursen ska du känna dig trygg i hur ett skiljeförfarande går till och vilka som är de viktigaste frågorna.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

24 oktober, 2024

  • Öppen utbildning
  • Malmö
  • Svenska

22 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

Kursen riktar sig främst till ombud som processar i kommersiella tvister men även till alla som helt enkelt vill lära sig mera om skiljeförfaranden.

Kursinnehåll

  • • Hur skiljer sig ett skiljeförfarande från en domstolsprocess
  • • Vad finns det för regelverk och former av skiljeförfarande
  • • Skiljenämndens behörighet - skiljeavtalet och dess räckvidd
  • • Hur utses en skiljenämnd och hur är man strategisk
  • • Hur ett skiljeförfarande går till i praktiken, från första skrift till slutförhandling
  • • Handläggningen i skiljeförfarande, från första skrift till slutförhandling

Föreläsare

Fanny Gleiss Wilborg är advokat och arbetar med uppdrag som skiljedomare. Fanny är specialiserad inom processrätt, skiljeförfaranden och kommersiella domstolstvister. Hon har mycket stor erfarenhet som skiljedomare, både som ensam skiljedomare, partsutsedd och ordförande i svenska och internationella tvister. Hon har tidigare tjänstgjort som domare i domstol under nästan 10 år, senast som chefsrådman vid Södertörns tingsrätt och dessförinnan som rådman vid Nacka och Stockholms tingsrätt. Hon föreläser regelbundet inom tvistemålsprocess och skiljedomsrätt för bl.a. Advokatsamfundet. Fanny är också medförfattare till böckerna Tvistemålsprocessen I och II.

Magnus leder Kastells tvistlösningsgrupp. Han har mer än 20 års erfarenhet av att företräda klienter i kommersiella domstolsprocesser och skiljetvister. Innan Magnus gick över till advokatbanan arbetade han som domare vid Svea hovrätt och Stockholms tingsrätt samt som rättssakkunnig vid Justitiedepartementet. Magnus erfarenhet innefattar tvister inom en rad områden och många olika branscher, innefattande energi, telekom, läkemedel samt M&A. Han fokuserar på tvister inom kommersiell avtalsrätt och bolagsrätt, men anlitas även som ombud i bl.a. konkurrensrättsliga och immaterialrättsliga tvister. Många av de tvister som Magnus har varit involverad i har resulterat i NJA-refererade avgöranden från Högsta domstolen. Utöver uppdragen som ombud, anlitas Magnus ofta som skiljedomare. Magnus föreläser också regelbundet inom processrätt och kommersiell avtalsrätt. Därtill är Magnus återkommande högt rankad inom tvistlösning av flera framstående rankinginstitut.

Plats

Fakultetskurser - Funkens gränd 1 i gamla stan

Investering

Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan inom samma företag/organisation.
Våra kurser följer det som framgår av Advokatsamfundets riktlinjer 2.1 för professionell vidareutbildning.
Kursintyg erhålls efter genomförd utbildning.

Examen, diplom m.m.

I kursen ingår digitalt kursmaterial, frukost, fika och lunch. Moms tillkommer.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Allt du behöver veta om skiljeförfarande, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Fakultetskurser
Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...

Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Highlights