Visa utbildning.se som: Mobil

Medling i vårdnadstvister

Fakultetskurser
Kort om utbildningen
6 timmar
7 600 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-06 09:30 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Beskrivning av: Medling i vårdnadstvister

Medling i vårdnadstvister

Medling i vårdnadstvister

Medling i mål om vårdnad, boende och umgänge fyller en viktig funktion, såväl inom som utom rättssystemet. Syftet är att få föräldrarna att närma sig varandra och börja samarbeta. Resultatet av domstolsprocessen är tyvärr oftast det motsatta.

Medling i vårdnadstvister innebär, till skillnad från domstolsprocessen, att parterna själva kan utforma lösningar på aktuella tvistefrågor och andra utmanande konfliktsituationer. Svårigheten är att parterna själva ofta inte når lösningarna på egen hand, utan behöver hjälp av en medlare.

I Sverige finns det ingen enhetlig metod för medling i familjemål, utan olika medlare använder olika metoder. Den metod som presenteras och används under denna kurs är lösningsinriktad, d.v.s. fokuserar på att parterna ska kunna nå en samförståndslösning. Denna används sedan som underlag när domstolen meddelar dom i målet. Det innebär att det då är parterna och inte domstolen som i realiteten bestämmer innehållet i domen. På så sätt får parterna en verkställbar dom, som syftar till att skapa struktur, lugn och ro i vardagen.

Kursen avser att ge konkreta och handfasta verktyg till ledning för deltagarnas medlingsintresse. Under kursen får du själv delta i rollspel för att skapa en praktisk förståelse om hur medling i vårdnadsmål kan hanteras.

Målgrupp

Advokater, jurister, familjerättssekreterare och andra aktörer som är - eller vill bli - verksamma som medlare i familjetvister/vårdnadsmål samt advokater och andra jurister som arbetar som ombud i sådana tvister/mål.

Kursinnehåll

  • Planering och strukturering av medlingen
  • Individuella möten
  • Gemensamma möten
  • Vanliga konfliktsituationer och potentiella lösningar
  • Upprättande av en skriftlig överenskommelse
  • Samspel med tingsrätten

Föreläsare

Gert Nilsson Eldrimner har varit verksam som advokat sedan 1994. Gerts specialområden är huvudsakligen tvistlösning, medling, affärsjuridik, arbetsrätt samt entreprenadrätt. Gert har processat i ett stort antal kommersiella tvister samt varit involverad i skiljeförfaranden, både som ombud och som skiljeman. Gert är medlare både nationellt och internationell. Han är medlem i CEDR och har där arbetat cirka 800 timmar (dec 2017) som medlare.

Plats

Kursen hålls hos Fakultetskurser på Funckens gränd 1 i Gamla stan, Stockholm. 

Investering

I kursavgiften ingår frukost, lunch, fika och kursdokumentation. Moms tillkommer.

Examen, diplom m.m.

Kursen uppfyller Advokatsamfundets krav på professionell fortbildning av advokater och omfattar 6 kvalificerade kurstimmar. Kursintyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Medling i vårdnadstvister, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Fakultetskurser

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...


Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Fakultetskurser

Fakultetskurser

Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Medling i vårdnadstvister!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 736 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Medling i vårdnadstvister från Fakultetskurser, fyll i dina uppgifter: